Dree Lows musik är borttagen från både Youtube och Spotify.
Dree Lows musik är borttagen från både Youtube och Spotify. - Foto: TT Nyhetsbyrån, Youtube

Dree Lows låtar borttagna på Spotify – det här kan vara varför

Under helgen försvann plötsligt rapartisten Dree Lows låtar på Youtube och Spoitfy. Kort senare gick han ut med nyheten att han lägger ner karriären – och det ryktas finnas en särskild anledning till det.


Rapparen Salah "Dree low" Abdulle, 27, är en av Sveriges största rapartister och med flera hundratals miljoner streams Spotify är han en av landets mest spelade. Dree Low har haft en riktig kometkarriär och idag driver han även Top Class Music Europe AB. 

Vad artisten tjänar kan du läsa mer om här.

Dree Low dömdes till fängelse

I slutet av förra året dömdes Dree Low till ett års fängelse efter ett rån den 18 augusti 2021. Den 27 år gamla artisten gick tillsammans med flera andra män in i butiken Akalla Direkten, där de tog cigaretter, godis och snus för över 5 000 kronor.

Personalen på plats uppgav att de blev både rånade och hotade till livet, men drog senare tillbaka sina vittnesmål.

Dree Lows musik borttagen på Spotify

Fredagen den 14 januari lade hängivna fans märke till att många av Dree Lows mest populära musikvideos tagits bort från Youtube. Läs mer här.

Under söndagen, bara två dagar senare, visar det sig att artisten lagt ned sitt största album "Flawless", innefattandes låten "Pippi" som hade över 60 miljoner streams, på Spotify.

Beskedet: Dree Low avslutar karriären 

Och kort senare kom ett dystert besked för alla Dree Low-fans – rapparen avslutar sin musikkarriär. 

Foto: Instagram/dreelow

"Sho sho folket! Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre", skriver artisten i en uppdatering på sin story.

Det är ännu oklart av vilken anledning den 27 år gamla artisten väljer att avsluta den blomstrande karriären. Det har under den senaste tiden däremot ryktats att han planerar att lägga ned sin musikkarriär av religiösa skäl.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jon Bon Jovi om slutet på karriären: Inte redo

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

Charlotta Hedlund, 30, chockades när hon såg Robinson 2024 och synkarna från andra deltagare. – Känner mig absolut lurad, säger hon till Nyheter24.

Ny jazzfestival till klassisk mark i Stockholm

Platsen är klassisk mark för musikgenren i huvudstaden. I sommar intar en ny jazzfestival Skeppsholmen i Stockholm.

Sara Stridsberg ger ut ny roman i höst

Sara Stridsberg ger ut en ny roman i höst. "Farväl till Panic Beach" är en berättelse som följer flera generationer från 1917 och framåt i Kungstornet i Stockholm. Om somrarna reser familjen till evighetsstranden Panic Beach tillsammans, och lever omväxlande i "bländande ljus och avgrundsdjupt mörker".

Irma Lehtosalo rörd till tårar: "Mamman de behövde..."

Irma Lehtosalo har blivit en folkkär person runt om i vårt avlånga land. Hon är tacksam för all hjälp hon fått av Marko, så pass att hon blir rörd till tårar.

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

1 timme sedan
Efter ett 20-tal avhopp från kringarrangemangen runt Eurovision har Malmö stad behövt tänka om. Den enda musikscenen utan säkerhetskontroll vid ingången slopas, rapporterar Sydsvenskan.