Dree Lows musik är borttagen från både Youtube och Spotify.
Dree Lows musik är borttagen från både Youtube och Spotify. - Foto: TT Nyhetsbyrån, Youtube

Dree Lows låtar borttagna på Spotify – det här kan vara varför

Under helgen försvann plötsligt rapartisten Dree Lows låtar på Youtube och Spoitfy. Kort senare gick han ut med nyheten att han lägger ner karriären – och det ryktas finnas en särskild anledning till det.


Rapparen Salah "Dree low" Abdulle, 27, är en av Sveriges största rapartister och med flera hundratals miljoner streams Spotify är han en av landets mest spelade. Dree Low har haft en riktig kometkarriär och idag driver han även Top Class Music Europe AB. 

Vad artisten tjänar kan du läsa mer om här.

Dree Low dömdes till fängelse

I slutet av förra året dömdes Dree Low till ett års fängelse efter ett rån den 18 augusti 2021. Den 27 år gamla artisten gick tillsammans med flera andra män in i butiken Akalla Direkten, där de tog cigaretter, godis och snus för över 5 000 kronor.

Personalen på plats uppgav att de blev både rånade och hotade till livet, men drog senare tillbaka sina vittnesmål.

Dree Lows musik borttagen på Spotify

Fredagen den 14 januari lade hängivna fans märke till att många av Dree Lows mest populära musikvideos tagits bort från Youtube. Läs mer här.

Under söndagen, bara två dagar senare, visar det sig att artisten lagt ned sitt största album "Flawless", innefattandes låten "Pippi" som hade över 60 miljoner streams, på Spotify.

Beskedet: Dree Low avslutar karriären 

Och kort senare kom ett dystert besked för alla Dree Low-fans – rapparen avslutar sin musikkarriär. 

Foto: Instagram/dreelow

"Sho sho folket! Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre", skriver artisten i en uppdatering på sin story.

Det är ännu oklart av vilken anledning den 27 år gamla artisten väljer att avsluta den blomstrande karriären. Det har under den senaste tiden däremot ryktats att han planerar att lägga ned sin musikkarriär av religiösa skäl.

Relaterat
Senaste nytt

Sara Shirpey om skådespeleriet: "Inte något jag tänkte att man kunde jobba med"

igår 16:45

Patrick Ekwalls två gyllene knep för bra sex: “Som en dans”

igår 16:26
Sportjournalisten Patric Ekwall, 58, berättar om kärlekslivet i en intervju med Martin Björk. Då delar han med sig av sina två gyllene tips för bra sex.

Folkkära Tunnelbane-Nettan om singellivet: “Tror att man vill brottas”

igår 14:59
Jeanette "Tunnelbane-Nettan" Höglund, pratade om sitt singelliv i en intervju med Martin Björk. Hon berättar om vad mäns fördomar om henne på grund av hennes yrke "Nej jag har tappat hoppet alltså".

Kommer ni ihåg Nemo Hedéns grova tatuering?

igår 14:48
Nemo Hedén blev känd i skandalsåpan "Kungarna av Tylösand. Nu är han nykter och driver två poddar. Här är allt du vill veta om 36-åringen.

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

igår 14:46
Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak. – Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.

Därför känner du igen Karolina Tilander i Robinson 2023

igår 14:11
Snart drar en ny säsong av Robinson igång och bland deltagarna kan vi hitta Karolina Tilander, 23. Kanske känner du igen henne från Tiktok där hon blivit känd för sin “självscannar på Willys”-video.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.