Prins Wendel
Prins Wendel har minst sagt hamnat i blåsväder. - Foto: TV4/Farmen

Prins Wendels svar på kritiken i Farmen: "Har ett varmt hjärta"

Under sin tid i Farmen har Prins Wendel fått stark kritik från de andra deltagarna över hans attityd gentemot tjejerna och hur de sköter sina uppgifter. Nu berättar han om vad som egentligen hände efter senaste gårdskampen.


Prins Wendel, 59, var en av fyra nya deltagare som klev in i “Farmen” förra veckan. Och Prins hann ryka ihop i ett flertal diskussioner med de andra deltagarna, redan under sin allra första vecka på gården Norra Brandstorp.

Flera av tjejerna anser att Prins tilltalar dem på ett nedlåtande sätt, och att han ett flertal gånger blandar sig i deras uppgifter fastän de inte har bett om hans hjälp.  

Foto: TV4/Farmen

"Haft en jävligt pissig attityd"

Det blir sedan dags för Alexander Segerström, 30, att välja vem som ska möta honom som kämpe i gårdskampen, där den som förlorar måste lämna programmet. Alexander väljer då Prins och motiverar det med hur han behandlat tjejerna på gården. 

Foto: TV4/Farmen

– Den här personen har haft en jävligt pissig attityd när det kommer till några tjejer och deras ansvarsområden när det kommer till våra uppgifter. 

När Prins inte förstår motiveringen bakom valet svarar Alexander:  

– Du har varit och lagt näsan i blöt där du inte ska vara. Och det har irriterat några, och mig. 

Foto: TV4/Farmen

Prins vinner mot Alexander i gårdskampen

Alexander och Prins möts i en tävling i kunskap om gårdslivet. Det resulterar i en förlust för Alexander, och han måste därmed lämna. Det innebär också att Prins får komma tillbaka till gården och fortsätta tävla om vinsten. 

Men Prins känner av de andra deltagarnas missnöje över hur kampen slutade och vid middagen börjar han därför gråta. 

Foto: TV4/Farmen

– Om jag har uttryckt mig fel eller plumpt så ber jag om ursäkt till dem. Det var absolut inte min mening. Jag vill gärna få reda på vad jag har gjort så jag kan bli bättre. Jag har ett varmt hjärta och jag vill ingen illa. Det var inte så roligt att komma tillbaka, säger en gråtande Prins till de andra deltagarna. 

"Det var väldigt kyligt" 

Nu berättar Prins Wendel för Aftonbladet vad som egentligen hände efter han vann mot Alexander i gårdskampen. 

– När vi vandrar mot torpet så känner jag att det är någonting. De andra ville inte prata med mig och jag fick kalla handen från nästan alla förutom mina närmaste. Det är väldigt kyligt och jag känner “vad har hänt? Vad har jag gjort?” 

Foto: TV4/Farmen

Med facit i hand förstår han de andra deltagarnas irritation och inser att det kan uppfattas som att han inte tror att de kvinnliga deltagarna klarar av uppdragen.  

– Det kan se ut så, men det var inte min mening. Jag tänkte bara att jag var äldre och kanske hade tips och råd att ge. I mitt fall ville jag hjälpa. Men de tolkade det som att jag skulle ta över hela projektet, säger han till tidningen.

Han säger att han i grund och botten står för det han har gjort, men att miljön som var på Farmen är mer påfrestande än i verkliga livet. 

– Jag respekterar alla människor, unga, gamla, läggning, det spelar ingen roll. Jag har ett varmt hjärta till alla människor. Jag gör aldrig någon skillnad på någon, säger han till Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.