Åsa Ingrosso och hennes hundar har blivit attackerade av grannhunden.
Åsa Ingrosso och hennes hundar har blivit attackerade av grannhunden. - Foto: Stella Pictures/Instagram/Åsa Ingrosso

Åsa Ingrosso brutalt attackerad: "Tårar, chock och smärta"

Åsa Ingrosso talar ut om den traumatiska attacken: “Hon har nu käften precis vid min hals”.


Åsa Ingrosso, 46, är bosatt på Mallorca i Spanien tillsammans med maken Emilio Ingrosso, 55. 

Ofta är tillvaron präglad av turkost medelhavsvatten och lyxiga charkbrickor, men nu berättar Åsa om en mycket traumatisk händelse precis utanför hemmet.

Pitbull går till anfall

Åsa Ingrosso berättar i ett inlägg på Instagram att hon under torsdagsmorgonen blev attackerad av en pitbull terrier. När hon ska gå ut med de egna hundarna sliter sig grannens hund lös och går till anfall mot paret Ingrossos hundar. 

Åsa beskriver hur hon fruktade för hundarnas liv och skildrar en kaosartad situation där alla skriker.

Hon lyckas få upp en av hundarna men den andra blir kvar på golvet varpå pitbullen biter honom över ryggen. Åsa Ingrosso kastar sig över sin hund för att skydda den med sin egen kropp.

“Hon har nu käften precis vid min hals” beskriver Åsa i inlägget.

Två revben har gått av

Vid fallet slog Åsa i det hårda marmorgolvet och gjorde illa huvudet huvudet samt skadade axeln. Efter ett sjukhusbesök konstaterar läkarna en muskelbristning i axeln.

“Det värker så sjukligt att det svartnade för ögonen” skriver hon.

Vid veterinärbesöket kommer beskedet om att två revben gått av på en av hundarna, berättar Åsa i en händelse på Instagram. 

“Nu gråter jag igen” skriver hon och fortsätter: “Nu tar vi röntgenbilden och åker till polisen”.

Foto: Stella Pictures

“Hunden måste bort”

Åsa Ingrosso uttryckte först oro för vad som skulle hända med pitbullen om hon skulle kontakta polisen. Hon menar att den hårda lagstiftningen i Spanien kan leda till att hunden avlivas.

Men nu verkar skräcken för vad som kan hända om hunden går till attack igen tagit över. I kommentarsfältet med över tusen upprörda kommentarer uppmanar följarna Åsa att anmäla händelsen, och de verkar ha övertygat henne. 

“Hunden måste bort. Tyvärr” svarar hon en följare i kommentarsfältet som tycker att hon borde bära sina hundar på väg ut istället.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!