Tittare är upprörda efter händelsen i "Sveriges Mästerkock".
Tittare är upprörda efter händelsen i "Sveriges Mästerkock". - Foto: Maja Suslin/TT/TV4

Därför rasar tittarna över händelsen i Sveriges mästerkock

Under veckans avsnitt av “Sveriges mästerkock” är en deltagare inte nöjd över jurymedlemmarnas uppförande och tar till ett fräckt knep för att få sin vilja igenom. Nu fördömer upprörda tittare hennes beteende.


Den tolfte säsongen av “Sveriges mästerkock” är i full gång. I vanlig ordning är konkurrensen mycket hård för de deltagande amatörkockarna, som ska försöka leverera mat på så hög nivå som möjligt. En kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt är vad som står på spel för de tävlande.

I den kunniga – och mycket hårda – juryn sitter stjärnkockarna och krögarna Markus Aujalay, 50, och Tom Sjöstedt, 46, samt sommelièren Mischa Billing, 55.

I det senaste avsnittet av programmet händer någonting som får tittarna att fullkomligt gå i taket…

Deltagaren säger ifrån

Det är pizza som står på menyn i elimineringstävlingen i det åttonde avsnittet av Sveriges mästerkock. Tre deltagare ska kämpa om att få behålla sin plats i tävlingen genom att leverera två pizzor var, en klassisk och en mer kreativ sådan. 

Amatörkocken Olivia Johansson, 29, från Göteborg har gott om tid och bestämmer sig därför för att göra några provpizzor för att kunna smaka av dem och sedan förbättra slutresultatet. Jurymedlemmarna vill gärna smaka på hennes pizzor, men Olivia säger ifrån. 

 – En provpizza är en provpizza. Den låter man liksom ingen annan smaka på, säger hon i programmet. 

Foto: TV4

Olivia Johanssons fräcka knep

Mischa Billing tar sig dock friheten att sno till sig en slice ändå och ropar även till sig Markus Aujalay för att han också ska kunna ta sig en bit. 

För att förhindra Markus från att också smaka på testpizzan slänger Olivia snabbt hela pizzan i soporna. 

 – Nämen oj, utbrister hon som att det skedde av misstag.

 – Var är den? Undrar Markus.

 – Den är borta! Utropar Olivia och håller upp den tomma brickan, varpå de övriga deltagarna på balkongen skrattar åt hennes fräckhet. 

Foto: TV4

Upprörda tittare: “Kaxigt gjort”

På Sveriges mästerkocks Facebooksida delades ett klipp innehållande händelsen från programmet. Men tittarna var långt ifrån roade. 

Nu hopar sig klagomålen om det dåliga miljötänket i programmet i kommentarsfältet. Arga emojis och tummar ner varvas med kommentarer såsom:

“Människor dör dagligen av svält. Man kastar inte mat!!!”,

“Väldigt oförskämt, du borde få gå”,

“Kaxigt gjort….”,

“Bättre ge till bättre behövande, kan jag tycka”.

Sveriges mästerkock sänds på onsdagar klockan 20:00-21:00 på TV4 Play och TV4.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!