Calle Schulmans hårda ord om servicepersonal: “Jag köper personen”

Det är ord och inga visor när Calle Schulman kommenterar servicepersonal på restauranger. “Det angränsar till prostitution” säger han i podcasten “Gott Snack” med Fredrik Söderholm.


I torsdagens avsnitt av “Gott Snack” med Fredrik Söderholm gör medieprofilen Calle Schulman sin programledardebut i podcasten.

Även komikern Jonatan Unge är på besök i podden och gruppen diskuterar kritiskt restauranger, men framförallt personalen som arbetar där… 

Calle Schulman: “Då är det piss”

Både Calle Schulman och Jonatan Unge erkänner att de i allmänhet är ganska hårda mot servicepersonal. Men de har också börjat störa sig på ett särskilt fenomen, en “killservice” som de menar har spridit sig. 

Calle Schulman beskriver typen av personal som en person som sätter sig ner på huk vid ens bord och säger något som “Hur har vi det här då grabbar?” eller “Tjena maestro”. Han målar upp en bild av en ung, tatuerad kille med hängselbyxor som inte kallas bartender utan “mixolog”. 

För att undvika den sortens matställe har Calle Schulman ett knep:

– Man kan dra en skiljelinje mellan restauranger som man vill gå på eller inte. Det är när personalen dricker kaffe ur dricksglas – då är det piss! 

Han fortsätter:

– Då är det en personal som tar sig själva på för stort allvar.

Foto: Stella Pictures

“Försök uppta en konversation, med någon som runkar…”

Någonting de menar tillhör denna klanderliga service är när saker ska göras vid bordet. Jonatan Unge berättar om en upplevelse han hade på en fin restaurang:

– Allt det här som blir runt omkring blev liksom lite mycket. Bland annat då så kom det fram en person och började liksom kärna det smör de skulle ha. Och då var det kul i 30 sekunder men sen står det liksom en kille och runkar bredvid dig i så här 25 minuter.

Han berättar fortsättningsvis att stämningen blev lite tryckt:

– Försök uppta en konversation, med någon som runkar smör där… 

– Det är inte godare för att personen gör det där, tillägger Calle Schulman.

Calle Schulman: “Det angränsar till prostitution”  

I podcasten är de eniga om att den uppvisningen blir lite “clownig”. Men Calle Schulman tar det steget längre:

– Jag tycker också att det angränsar till prostitution på något sätt, säger han och fortsätter:

– Jag känner mig som en torsk då. Jag köper den personen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.