Josefsson: Jag hade fel

- 17/09/2008, 07:06 -

Debatten skulle handla om etik på nätet. Men det blev SVT som var oetiska och ljög.

Janne Josefsson på Debatt hade gett The Pirate Bay Peter Sunde sitt ord. Sunde skulle slippa behöva konfronteras av Arbogapappan kring obduktionsbilderna. Ändå fick Sunde obekväma frågor, rakt i direktsändning.

– Jag förstår att han är upprörd och han har all rätt att vara kritisk mot oss. Jag gjorde fel, säger programledaren Janne Josefsson, till Sydsvenskan.

Meningen var att Sunde skulle debattera med Pressombudsmannen Pär-Arne Jigenius om etik på nätet. Men mitt i debatten via telefon kom Arbogapappan in och attackerade Sunde verbalt.

– Jag tycker att jag gjorde två misstag. Den första frågan jag ställde – ”Vad säger du till pappan?” – den frågan skulle jag ha formulerat mer stringent: ”Varför vill du inte debattera med pappan?” Det är en fråga han ska kunna få och besvara. Det var det första misstaget som jag begick och är ansvarig för, säger Janne Josefsson till Sydsvenskan.

– Det andra misstaget är jag också ansvarig för, men det är väldigt olyckliga omständigheter. Pappan låg kvar och bröt in vid något tillfälle. Det var olyckligt för Peter Sunde leddes in i något som han hade blivit lovad att han inte skulle behöva ledas in i. Jag förstår att han är besviken och han har rätt att vara besviken och förbannad, säger Janne Josefsson .

På sin blogg beklagar sig Peter Sunde. Han säger att Pirate Bay aldrig mer vill ställa upp i medier. Debattprogrammet finns där ute, på en torrentsida nära dig.

Skrivet av: