Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jurassic Park-skaparen har dött

- 05/11/2008, 21:01 -

Författaren bakom böckerna om dinosaurieön Jurassic Park har gått ur tiden.

Michael Crichton, författaren bakom bland annat Jurassic Park-böckerna och Cityakuten, är död. Han dog av sin cancer 66 år gammal i Los Angeles.

Tillkännagivandet gjordes på författarens egen hemsida. Där stod det att han "dog oväntat" efter en "animerad och privat kamp mot cancern" den 4 november.

Crichtons skrev flera bestsellers, som sålde 150 miljoner exempelar. Av dessa blev det några minnesvärda filmatiseringar, såsom Jurassic Parc och Twister. Men han skrev också manus. Sjukhusserien Cityakuten är en av hans skapelser.

Bakom sig lämnar han sin fru Sherri och dotter Taylor.

– Medan världen kände honom som en stor historieberättare som utmanade våra förutfattade aningar om världen omkring oss - och underhöll oss samtidigt - kände hans fru Sherri, dotter Taylor, släkt och vänner Michael som en hängiven man, älskande far och generös vän som inspirerades oss alla att sträva för att se underverk i världen med nya ögon", säger hans familj i ett uttalande.

Crichton hade en ny bok på gång som är planerad att släppas inom en månad. Den kommer nu skjutas upp på obestämd tid.

Skrivet av: