En eventuell vinst för Team Picasso hotas av lantbrukare som inte gillar att hon vill skänka vinstpengarna till Djurens rätt.
1 av 2
En eventuell vinst för Team Picasso hotas av lantbrukare som inte gillar att hon vill skänka vinstpengarna till Djurens rätt. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Lantbrukare, som skickat runt ett massmejl, uppmanar alla till att rösta på Team Moraeus istället.
2 av 2
Lantbrukare, som skickat runt ett massmejl, uppmanar alla till att rösta på Team Moraeus istället. - Foto: Maja Suslin / Scanpix

Bönder vill stoppa Marie Picasso

Lantbrukare runt om i Sverige gillar inte att Team Picasso vill skänka vinstpengarna till Djurens rätt och uppmanar nu andra bönder att rösta på Team Moraeus.


I helgen är det final i TV4:s Körslaget och som finalister står Team Picasso och Team Moraeus.

Det vinnande laget får en halv miljon kronor att skänka till välgörande ändamål.

Om Kalle Moraeus vinner kommer han att skänka pengarna till välbehövande i hans hemkommun. Marie Picasso har valt att skänka den eventuella vinsten till Djurens rätt.

Ett massmejl cirkulerar på Internet mellan lantbrukare med en uppmaning att rösta på Team Moraeus för att undvika vinst för Picassos kör.

– Vinner Picasso får Djurens rätt 500 000 kronor att förstöra för flera lantbruksdjur i Sverige och lantbrukare förstås. Jag med flera tycker att de har fått tillräckligt med uppmärksamhet och förstört alldeles för mycket redan, står det i mejlet, enligt Aftonbladet.

Marie Picasso förstår inte varför bönderna bakom mejlet inte vill hjälpa Djurens rätt.

– Jag tycker att det här är så larvigt, jag trodde till att börja med att lantbrukare var djurvänner. Jag försöker bara göra en god sak och på något konstigt sätt så blir det en negativ klang över det också, säger hon till Aftonbladet.

/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".