Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bert: Så här har de hållit på allihopa

- 29/11/2010, 17:56 -
1 av 2

Leif R Jansson / SCANPIX

2 av 2

Bertil Ericson / SCANPIX

Bert Karlsson hymlar inte om att han lagt ner stora summor pengar på att garantera Jonas Matsson en seger i Melodifestivalens webbjokertävling. Och det är han inte ensam om, menar han.

Under måndagen avslöjade skivbolagsdirektören Bert Karlsson att det går att köpa sig in i Melodifestivalen. Detta genom webbjokertävlingen - och en nätt liten summa på cirka 400 000 kronor.

Han har genom sitt bolag lagt ut 200 000 kronor för att garantera att webbjokern Jonas Matsson skulle kvalificera sig till Melodifestivalen med låten On My Own.

Så blev det också - men Matsson beslutade sig för att skriva på för skivbolaget EMI i stället. Bert vill nu att Matsson ska betala pengarna som han och andra sponsorer lagt ut - trots att artisten själv nekar till att han köpt sig in i tävlingen:

– Vi har hjälpt till med Jonas som vi trodde var vår artist. Jag vet att han kommer att få en faktura på vissa grejer. Jag vet att låtskrivaren till Jonas själv la ut 200 000 kronor, säger Karlsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om ett sådant uppträdande. Det han gjorde saknar motstycke och jag har ändå hållit på i 40 år.

Matsson har själv nekat till att han skulle ha köpt sig in i tävlingen, hur ser du på det?

– Det är klart att han vet om att vi fixat en koreograf som spelat in hans video, det kan han väl för fan inte neka till.

Enligt Karlsson rör det sig om sponsorer som lagt ner stora summor pengar på att telefonrösta på Matsson på nätet i tävlingen. Varje samtal kostade 3,60 - och för att garantera en seger krävdes det alltså en hel del pengar.

Melodifestivalens projektledare Thomas Hall hävdar att tävlingens ledning inte fått in några betalningar - utan att pengarna har lagts just via telefonsamtal under röstningen.

Och Bert menar också att det inte sker någon "betalning" på det viset:

– Det får dem säkert inte, utan det är folk som får lägga pengarna, säger han till Nyheter24.

Karlsson hävdar också att han inte är ensam om att ha hjälpt en artist att köpa sig in i tävlingen.

– Så här har de hållit på allihopa. Det borde de ha vetat om. Så var det förra året också.