Måndag 19 Apr
Stockholm

Ny teveshow skakas av mordhot

"Vi ser mycket allvarligt på händelsen men behöver få veta mer. Vi utreder nu vad det är som har hänt."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagskvällen har Kanal 5:s nya satsning Jobbjägaren premiär. Här ska långtidsarbetslösa få hjälp med att hitta jobb - men allt har inte löpt så smidigt som man kanske kan önska.

En av de medverkande i programmet mordhotade nämligen en person i produktionen under inspelningarna. Enligt uppgifter ska det röra sig om en person som varit inkopplad i förarbetet med produktionen.

– Jag måste sätta mig in i vad som har hänt. Det här tar jag på allvar, säger Peter Settman, produktionsbolaget Balubas kreative chef, enligt Aftonbladet.

Händelsen ska nu utredas:

– Vi ser mycket allvarligt på händelsen men behöver få veta mer. Vi utreder nu vad det är som har hänt, säger Pia Lundgren, vice vd på Baluba, till Dagens Media.

Dock vill Lundgren varken bekräfta eller dementera mordhotet.

Orsaken till mordhotet ska vara att personen ångrar sin medverkan i programmet och inte längre vill synas i teve. Incidenten ska ha polisanmälts.

Men Dan Panas, presschef på Kanal 5, menar att personen och produktionsbolaget har en god relation till varandra - trots mordhotet:

– Den påstådda konflikten är en personlig historia mellan en person som inte längre jobbar i produktionen och en person som figurerar i ett av programmen. Det är en personlig sak mellan de två och berör inte programmet i dagsläget, säger han till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela