Söndag 16 Maj
Stockholm

Porseryd: "Vi kommer inte avslöja Rodneys och Christians vänskap"

Pelle Porseryd.
1 av 4
Pelle Porseryd. Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
Christian Lundgren.
2 av 4
Christian Lundgren. Foto: Daniel Ohlsson/doff.se
Rodney Da Silva.
3 av 4
Rodney Da Silva. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
4 av 4

Inget straff för kompisarnas lögn om vänskapen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På tisdagen kunde Nyheter24 avslöja att Big Brother-deltagarna Christian och Rodney är goda vänner sedan många år tillbaka och dessutom ingår i samma kompisgäng. Något de mörkat helt för de övriga deltagarna.

Och enligt Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV11, har produktionen varit lika ovetande som deltagarna.

- Det var inget vi visste om och vi har inte heller fått det bekräftat. Men det är inte alls omöjligt att de är kompisar sedan tidigare, säger Porseryd till Nyheter24.

Under castingprocessen hålls deltagarna hemliga för varandra varför det enligt Porseryd är omöjligt att kontrollera huruvida folk träffats förr eller är bekanta med varandra.

Han medger dock att det inte är idealiskt.

- Vi vill undvika det såklart, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

- Men om det skulle vara så är inte det hela världen, utan kan addera ytterligare en innehållsfaktor som är lite spännande.

Porseryd vill inte spekulera i vad som skulle hända om Rodney och Christian medvetet  försöker bädda för varandra och hjälpa varandra till seger i Big Brother men säger att TV11 inte kommer att avslöja något för deltagarna.

- Nej, det är helt upp till dem att berätta, om det stämmer, säger Porseryd.

Något straff eller liknande kommer inte heller att utdelas på grund av hemligheten. Men om andra deltagare förfördelades skulle TV11 tvingas lyfta frågan.

- Skulle de på nåt sätt känna att det påverkade programmet skulle vi såklart ha en diskussion om det men människor kommer hjälpa varandra under programmets gång oavsett om de känner varandra eller inte, säger Porseryd till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela