Måndag 10 Maj
Stockholm

Talang-juryn vill ha vakter

1 av 2
2 av 2

"Man vill inte att någon ska flippa ur. Det är obehagligt när man ser att någon inte kan kontrollera sig själv."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen drar den nya säsongen av Talang igång på TV4. Men att sitta i juryn är inte alltid så lätt som man kan tro. Ibland är det till och med farligt.

Enligt uppgifter bedömer produktionen för Talang vilka deltagare som riskerar att få kraftiga känsloreaktioner på negativ kritik och då varnas juryn.

Charlotte Perelli, en av jurymedlemmerna, tycker att det ibland kan bli riktigt obehagligt och skrämmande:

– Vi kan få höra att det kommer in en person som är labil, "så ta det lite försikiktigt". Ibland får vi instruktioner om att inte kritisera någon för att de inte ska börja gråta och andra gånger för att de kan bli aggressiva, säger Perelli till Aftonbladet och fortsätter:

– Man vill inte att någon ska flippa ur. Det är obehagligt när man ser att någon inte kan kontrollera sig själv. Och man vet inte vad nästa steg för dem är.

Förra året råkade jurymedlemmen Bert Karlsson ut för en attack av en rasande deltagare som kastade en taggig ros mot honom. Och nu tycker han att särskilt säkerhet bör finnas runt juryn:

– Vid de här tillfällena borde vakter finnas, säger han till Aftonbladet.

Ämnet har tagits upp med produktionen och är något som diskuteras:

– Om juryn upplever hotfulla situationer måste vi förstås se över det, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4 till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela