Fredag 16 Apr
Stockholm

Uri Geller skyller tittarfiaskot på Kanal 5

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

"Kanal 5 valde att lägga sändningen samtidigt som det här andra stora teveprogrammet, det är ett stort misstag."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kanal 5:s storsatsning Fenomen med den världsberömde illusionisten Uri Geller har blivit en riktig flopp. Nu har man kortat programmet med en halvtimme, men tittarsiffrorna fortsätter att rasa.

I söndags förlorade man ytterligare 80 000 tittare och i stället var det bara 165 000 som valde att se Gellers jakt på Sveriges bästa mentalist. Premiäravsnittets tittarsiffror låg på 273 000.

Uri Geller är besviken på hur Kanal 5 hanterat programmet och menar att allt är kanalens fel, eftersom Fenomen ligger på samma tid som Mästarnas Mästare, som visas i SVT.

– Folk älskar programmet, men Kanal 5 valde att lägga sändningen samtidigt som det här andra stora teveprogrammet, det är ett stort misstag, säger han till Aftonbladet.

Kanalens presschef, Dan Panas, uppger att man inte har några planer på att flytta programmets sändningstid:

– Nej, vi har inga sådana planer. Det är tråkigt att programmet inte har hittat större publik men vi kommer att fortsätta göra vad vi kan för att göra programmet så bra det bara kan bli, säger Panas till Aftonbladet.

Geller är just nu Sveriges bäst betalde tevepersonlighet och får cirka 2,5-3 miljoner kronor för sin medverkan i programmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela