1 av 3
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
2 av 3
- Foto: JACK MIKRUT/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Efter Hitlerhälsningen: Nu riskerar tevechefen fängelse

TV11:s ansvarige utgivare befinner sig i blåsväder efter Rodney da Silvas Hitlerhälsning inne i Big Brother-huset.


Det var för två veckor sedan som Big Brother-deltagaren Rodney da Silva skapade stora rubriker efter att ha chockat de övriga deltagarna med nazistiska hälsningar:

– Rodney kom in i badrummet där jag stod och började skrika "Sieg Heil". Jag sa åt honom att sluta. Då ställde han sig på en stol och skrek "Sieg Heil" med armen i en Hitlerhälsning, om och om igen, berättar utröstade Annie Almén, enligt Aftonbladet.

En privatperson som sett incidenten gjorde en polisanmälan och ärendet har nu skickats vidare till Justitiekanslern, som inlett en utredning mot TV11.

Och nu riskerar programmets ansvarige utgivare, Anton Glanzelius, fängelse:

– Vi har ansett att det är tillräckligt för att vi ska titta närmare på det. Det är inte personen som sitter inne i huset som är ansvarig för innehållet i programmet, utan det är ansvarig utgivare som ställs till svars, säger JK:s byråchef Daniel Kjellgren till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag ska inte spekulera i det, men det finns ju fängelse i straffskalan.

Glanzelius själv uppger att Rodney da Silvas beteende är "oacceptabelt", men anser ändå att det var rätt att låta honom stanna kvar i huset då han bad om ursäkt.

– Vi gjorde en bedömning av hur han uppfört sig den kvällen. Det var dumt. Men det fanns ändå en möjlighet för honom att vara kvar om han insåg att det han gjort var fel, säger han till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

3 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.