Torsdag 22 Apr
Stockholm

Efter Hitlerhälsningen: Nu riskerar tevechefen fängelse

1 av 4
Rodney da Silva.
2 av 4
Rodney da Silva. Foto: Faksimil
3 av 4
4 av 4

TV11:s ansvarige utgivare befinner sig i blåsväder efter Rodney da Silvas Hitlerhälsning inne i Big Brother-huset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för två veckor sedan som Big Brother-deltagaren Rodney da Silva skapade stora rubriker efter att ha chockat de övriga deltagarna med nazistiska hälsningar:

– Rodney kom in i badrummet där jag stod och började skrika "Sieg Heil". Jag sa åt honom att sluta. Då ställde han sig på en stol och skrek "Sieg Heil" med armen i en Hitlerhälsning, om och om igen, berättar utröstade Annie Almén, enligt Aftonbladet.

En privatperson som sett incidenten gjorde en polisanmälan och ärendet har nu skickats vidare till Justitiekanslern, som inlett en utredning mot TV11.

Och nu riskerar programmets ansvarige utgivare, Anton Glanzelius, fängelse:

– Vi har ansett att det är tillräckligt för att vi ska titta närmare på det. Det är inte personen som sitter inne i huset som är ansvarig för innehållet i programmet, utan det är ansvarig utgivare som ställs till svars, säger JK:s byråchef Daniel Kjellgren till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag ska inte spekulera i det, men det finns ju fängelse i straffskalan.

Glanzelius själv uppger att Rodney da Silvas beteende är "oacceptabelt", men anser ändå att det var rätt att låta honom stanna kvar i huset då han bad om ursäkt.

– Vi gjorde en bedömning av hur han uppfört sig den kvällen. Det var dumt. Men det fanns ändå en möjlighet för honom att vara kvar om han insåg att det han gjort var fel, säger han till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela