Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Limpar rasar mot SVT-produktionen

- 25/04/2011, 10:12 -
1 av 4

Stefan Bladh / SvD / SCANPIX

2 av 4

Claudio Bresciani / SCANPIX

3 av 4

Björn Larsson Ask/SCANPIX

4 av 4

Björn Larsson Ask/SCANPIX

"Det ska vara någon rättvisa. Hittills känns det som jag har nån jävla pajashatt på mig och ska lägga syrliga kommentarer hela tiden, fast alla gjorde det."

Under söndagens avsnitt av Mästarnas Mästare förlorade den före detta fotbollsspelaren Anders Limpar tävlingen Apollons gåta.

Nu rasar 45-åringen mot produktionen - och menar att han framställs som en "liten grinig gubbe" av produktionen:

– De (SVT) sätter in mig i ett fack där jag ska vara en liten grinig gubbe. De klipper ju till det hur fan de vill. De försöker forma mig till en naiv strulputte, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Har du tänkt på att de alltid klipper in mig när man får se highlights ur nästa program? "Ah, Limpar vågar vi inte prata med. Limpar kör av vägen och åker in i en massa däck". Men andra deltagare utmålas som så jävla sammetslena: "Åh du är så gullig".

Deltagaren Maria Brandin har tidigare i tävlingen anklagat Kenny Bräck för fusk - något som SVT valde att klippa bort. Men när Lampar rykte ihop med George Scott valde kanalen att visa materialet. Och 45-åringen menar själv att klippningen i programmet har gjorts för att förvränga honom själv och hävdar att SVT borde visa mer av vad som spelats in - trots att det bortklippta materialet ofta innehåller bråk och svordomar:

– Ja, det tycker jag. Det ska vara någon rättvisa. Hittills känns det som jag har nån jävla pajashatt på mig och ska lägga syrliga kommentarer hela tiden, fast alla gjorde det. Men jag blir klippt så, tillägger han för Aftonbladet.

Pär Hedmark, producent på Meter Film och Television, säger att det är olyckligt att Limpar upplever sig som felaktigt framställd:

– Många som jag känner gillar Limpar väldigt mycket, han är väldigt rolig, ärlig och öppen och det tycker jag framgår i programmet väldigt tydligt. När man ser sig själv så kanske man tolkar det negativt, men jag tycker att vi framställer honom rättvist och inte alls att han framställs som en grinig gubbe. Det är tråkigt att han tycker så, säger Hedmark till Aftonbladet.