Big Brother-Rodney: "Jag är ett geni"

- 26/04/2011, 18:28 -
1 av 4

Elias Giertz/Nyheter24

2 av 4

Maja Suslin / SCANPIX / Kod 10300

3 av 4

Maja Suslin / SCANPIX / Kod 10300

4 av 4

Maja Suslin / SCANPIX / Kod 10300

Rodney Da Silva om misstänkt röstningsfusk, hur han ställer sig till att spela in porrfilm, bråken, förlovningen med Sanna Redsäter och hur han egentligen "mindfuckar" människor.

Vill du tillbaka in i huset?

– Ja, jag tycker att jag förtjänar en ärlig chans. Jag gick emot produktionen väldigt hårt. När jag kom ut ur huset  sa de först att jag fick säga till pressen om jag var arg på produktionen, men sedan sa producenten dagen efter att det var fel.

Tror du att produktionen ville få ut dig efter ”sieg heil”-incidenten?

– Det kan ha varit det, samt det jag sa till produktionen under veckan efter att jag blivit bestraffad.

Men du var ju vad som brukar kallas ”bra teve” varför skulle TV11 vilja ha ut dig?

– Jag har gått emot produktionen på ett sätt som ingen i hela Big Brothers historia gjort. Man ska inte förhandla med Storebror. Jag vet att jag levererat väldigt bra teve, och så ber jag och Christian (Lundgren) om musik men får ingenting. Så fort Patrik (Edvardsson) kommer in i huset och ber om en låt så fick han vilken han ville.

Men är inte det en del av spelet. Att ”Storebror” ska behandla er olika för att provocera er?

– Det kanske det är, men det var därför jag gick emot dem till sist. Jag blev orättvist behandlad. Min definition av en tävling är att alla deltagare ska ha samma chans att vinna och i det här fallet har det inte varit så. Någonstans rann bägaren över.

 

Porrfilmserbjudande och förlovning

Har du hört något från din ”fästmö” Sanna Redsäter, som du förlovade dig med inne i huset?

– Nej, jag har inte kontaktat henne. Ingen av oss var egentligen kära i varandra, hon ser väl ganska lätt på saker och ting, precis som jag. Det var mest en rolig grej.

Det är en porrfilmsproducent som vill arbeta med dig, hur ställer du dig till det?

– Det är smickrande, men jag vet inte om det är min grej riktigt. Det är lite för exposed. I Big Brother är det en annan sak, där är man påklädd oftast. Inte alltid kanske…

Var det någon gång jobbigt att vara inne i huset?

– Ja, hela tiden visste jag att någon gång skulle man tänka ”Helvete, vad har jag gjort, vad gör jag här egentligen”. Det hände efter ungefär 50 dagar, då blev det jobbigt. Vart man än går, vart man än vänder sig så har man redan varit där, det är ett så litet utrymme. Till sist dör man för att gå in i uppdragsrummet bara för att komma in i en ny miljö.

Du hamnade i många konflikter, varför då?

– Alla mina konflikter ställde jag till med för skojs skull. Jag var inte seriös en enda gång. Jo, en gång. När jag trodde att Patrik (Edvardsson) hållit på med min tandborste. Men även det överdrev jag.

Ja, du och Patrik verkade ha svårt för varandra.

– Nej, jag har inget emot honom personligen. Det är skillnad på sak och person.

Du låg med Madelene Stigsjöö som tidigare haft en romans med Patrik. Var det enbart för att hämnas?

– Jag tror inte han bryr sig. Jag kände väl mer att det var en till pinne.

Det var flera gånger det såg ut som det var nära att ni skulle börja slåss. Hur nära var det?

– Jag skulle aldrig bruka våld i huset, då skulle jag ju åka ut och så dum är jag inte. Jag ville att han skulle hoppa på mig så att han skulle åka ut.

 

"Mindfucking"

Du skrek sieg heil i huset och gjorde Hitler-hälsning. Hur ser du på det i efterhand?

– Det är ingenting jag står för och det hoppas jag att alla förstår. Den som inte förstår det är en idiot. Sen att jag blivit anmäld tycker jag är helt sinnessjukt.

Vem förtjänar minst att vinna Big Brother 2011?

Martin (Granetoft), han har varit den som varit taktisk från början, och det har han ju sagt. Det han inte förstår är att det inte är deltagarna som bestämmer vem som ska åka ut, det är tittarna som bestämmer. Eller inte alltid, i mitt fall var det ju produktionen. Han är skön som person, han är rolig att kröka med och en skön lirare och jag har inget emot honom personligen.

Vad innebär det här med ”mindfucking” egentligen?

– Det många gör fel när de träffar någon för första gången är att de försöker sätta sig så högt som möjligt i personens ögon. Efter ett tag sjunker man så klart. Själv lägger jag mig istället lågt, på noll, och istället stiger jag hela tiden i personens ögon. Som jag sa till Sonia (Kamau) efter ett tag: ”Bara så att du vet så kommer du bli kär i mig efter ett tag, hata mig inte för det”. Det är jävligt enkelt egentligen.

 

Livet utanför huset

Du gick ut på krogen samma kväll som du åkte ur huset, hur var det?

– Det var kul, jag trodde jag skulle få stryk och bli skjuten i huvudet.

Det har varit mycket snack om att du ska ha varit fotbollshuligan, stämmer det?

– Trasslig fråga. Jag har många polare som är med i olika grupperingar. Sen har jag varit med i några samlingar bara. För att svara på frågan så har jag inte slagits för Hammarby.

Du såg rätt chockad ut när du kom ut?

– Jag var mentalt förberedd på att komma ut eftersom jag varit nominerad tre gånger. Det var mycket folk, så jag var så klart nervös. När man är inne känns det inte som att man blir filmad på samma sätt, men när man väl står och håller en mikrofon i handen så blir det en annan grej.

Förstod du när du var inne i huset vilket enormt intresse det var för din person?

– Det visste jag, så pass smart är jag. Jag gör saker för tittarna – antingen hatar man mig eller så älskar man mig. Jag är ett geni på mitt eget sätt. Det tänker jag inte be om ursäkt för. Jag kan göra saker som ingen annan kan – jag visste när jag sökte att jag skulle komma med just därför.

Har du någon hälsning till TV11?

– Jag, Pelle Porseryd (exekutiv producent för Big Brother) och hela svenska folket vet att röstningen var förbannad lögn och dikt. Han är en charlatan som förlöjligar hela produktionen, svenska folket och framförallt sig själv.

 

Notera: Pelle Porseryd, exekutiv producent för Big Brother, säger apropå Rodneys uttalande om honom.

– Det får stå för honom. Jag känner inte att jag vill bemöta något sådant.