Filip och Fredrik ger Reinfeldt lästips

- 22/08/2011, 08:19 -
1 av 2

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

2 av 2

Claudio Bresciani / SCANPIX

I kväll är det premiär för Filip och Fredriks nyhetsprogram Breaking News. Och duon siktar högt. Redan i första avsnittet möter man upp Fredrik Reinfeldt.– Finns ett visst släktskap med den podcast vi sänt, säger Filip Hammar.

Humorduon Filip&Fredriks nya program Breaking News har premiärKanal 5 i kväll. Programmet kommer att sändas live och Filip Hammar är uppspelt inför premiäravsnittet.

– Det blir en daglig summering av dagens händelser där vi belyser både det tramsiga och det seriösa. Vi behöver inte förhålla oss till någon fast form, vi hittar vår egen, säger han till Nyheter24.

Men de tittare som hoppas få se två objektiva nyhetsankare kommer att bli besvikna.

– Programmet liknar hur människor konsumerar nyheter, både de dråpliga och allvarliga historierna. Allt är annars så jävla objektivt, vi kommer att vara ytterst subjektiva och säga vad vi tycker.

Ger Reinfelt bok

I kvällens program möter duon upp statsminister Fredrik Reinfeldt för att diskutera litteratur.

– Vi träffade Reinfeldt och gav honom en bok, Patty Smiths Just Kids, och ska snacka om svenskarnas läsvanor, men sen vet vi inte, vi gör programmet i morgon, säger Hammar.
 
Vad tror du Breaking News kommer att få för mottagande?

– Jag vet inte, det är som det är, det finns folk som inte kommer att gilla det. Ju äldre jag blir och ju mer tv jag sänder desto mindre bryr jag mig om vad enskilda kritiker tycker.

Jag läste att ni är för gapiga för att bli riktigt folkkära, är det något ni kommer att tona ner?

– Det är säkert sant, men nej, jag tror att för att kunna göra ett bra teveprogram så måste man vara sig själv och det är ju vi alltid så jag tror vi får leva med att en viss procentsats av det svenska folket hatar oss, för att få vara de vi är, säger Filip Hammar som ser fram emot premiären:

– Vi gör alltid bara projekt vi gillar. Det är egentligen helt unikt att man får syssla med det här, det är sinnessjukt.