Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är Saade, Lena PH och Hellenius nya drömtrion?

- 19/01/2012, 14:47 -

Scanpix

Har TV4 fått sin topptrio nu när David Hellenius blivit tillsatt som programledare för "X Factor"? Och är Eric Saade och Lena PH spikade ännu?

David Hellenius har tilldelats programledarrollen i TV4:s nästa storsatsning "X Factor". Länge har det spekulerats kring vem och vad det är som tar över det tomrum som "Idol" lämnar i höstens tablåer, men nu står det alltså klart att det är den spexige mannen från "Let's Dance", "Hellenius hörna" och faktiskt även "Idol" som går i bräschen för TV4:s nya tevesatsning.

- Jag behövde inte fundera länge när jag fick frågan, det känns grymt kul och det kommer bli en otroligt spännande höst, säger David Hellenius själv.

Tidigare har det spekulerats kring vilka som intar jurystolarna i tävlingen, där namn som Eric Saade och Lena PH har varit heta kandidater, tillsammans med Andreas Carlsson (känd från "Idol"-juryn) och Adam Tensta.

Projektledaren Pelle Porseryd har dock tidigare varken velat bekräfta eller dementera något av namnen.

– Arbetet pågår, det är ingen som är helt klar än, sa han då till Nyheter24 och fortsatte:

– Men vad roligt att folk pratar om det och spekulerar.

Leona Lewis och Shayne Ward

"X Factor" har hittills sänts i 29 länder och är ett av världens största programformat. Programmet hade premiär i Storbritannien redan 2004 och är där det mest sedda programmet de senaste sju åren. Världsartister som Leona Lewis och Shayne Ward har fått sitt genombrott i "X Factor". Tävlingen är öppen för alla över 14 år, soloartister eller grupper.