Sanna kan inte hålla tårarna tillbaka när hon berättar om den känsloladdade resan som hon gjort de senaste åren.
1 av 2
Sanna kan inte hålla tårarna tillbaka när hon berättar om den känsloladdade resan som hon gjort de senaste åren. - Foto: Faksimil TV3
Fängelset blev räddningen.
2 av 2
Fängelset blev räddningen. - Foto: Faksimil TV3

Bråding: "Det enda jag levde på var droger"

I kvällens Livet blir bättre berättar teveprofilen Sanna Bråding om livet som missbrukare - och hur tiden i fängelse blev hennes räddning.


Se programmet

"Livet blir bättre" med Sanna Bråding sänds i kväll 21:00 på TV3.

Det började med ätstörningar som 14-åring. Men med ett växande behov av att bedöva sina känslor gick allt bara utför. Några år senare dömdes hon till fängelse med fyra sorters droger i blodet. Nu berättar Sanna Bråding om sitt liv som drogmissbrukare.

- Det var mitt liv. Det enda jag levde på varje dag var droger, jag kräktes typ åtta gånger om dagen och jobbade hela tiden, säger hon i TV3:s Livet blir bättre.

Sannas höga ambitioner och prestationskrav var en bakomliggande orsak. Det ledde till ätstörningar, sen alkoholmissbruk och till slut droger. De hjälpte henne att fungera.

– Det stängde av mig mer och strukturerade upp mig. Jag trodde att jag hade kontroll ändå, för allt funkade ju.

- Jobbet var det som var viktigast, och drogerna tog jag för att orka vara normal.

Det är i kvällens program som hon berättar om hur fängelse-tiden räddade henne.

– Fängelset var som en oas där jag kunde tänka, skriva dagbok och landa lite. När det inte fanns några flyktvägar så var jag tvungen att ta itu med allt, få ett wake up-call.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!