Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Modern Family"-skådisarna stämmer produktionsbolag - kräver mer pengar

- 26/07/2012, 12:24 -
Sofia Vergara är redan stenrik, men vill ha mer pengar för sin roll som
1 av 3

Sofia Vergara är redan stenrik, men vill ha mer pengar för sin roll som

Stella Pictures

2 av 3

Stella Pictures

3 av 3

Stella Pictures

Nästan en halv miljon kronor per avsnitt räcker inte för Sofia Vergara och gänget - nu stämmer de produktionsbolaget.

Komediserien "Modern Family" har 14 Emmy-nomineringar och har blivit en braksuccé både i USA och runt om i världen. Nu kräver skådespelarna mer pengar per avsnitt, och lämnade på tisdagen in en stämningsansökan mot produktionsbolaget 20th Century Fox Television. 

Sofia Vergara, 40, som är en av huvudrollsinnehavarna i serien, toppade nyligen litstan över de tevekvinnor som tjänat mest pengar under de senaste 12 månaderna. 132 miljoner svenska kronor drog hon in det senaste året, men mycket vill ha mer. 

I tevebranschen är det vanligt att man tecknar kontrakt på ett visst antal år med en procentuell löneökning, och när en serie blir så stor som "Modern Family" har blivit, tycker skådespelarna att de ska få mer pengar än vad som står i det ursprungliga kontraktet. Under förra säsongen fick huvudrollsinnehavarna i "Modern Family" runt en halv miljon kronor per avsnitt, och de har fyra säsonger kvar i sina kontrakt, skriver L.A Times

Fox erbjuder nu drygt en miljon per avsnitt i stället och trots att skådespelarna inte är nöjda med det så förutspås en kompromiss och experterna gissar på att hela gänget kommer att stå på Emmygalan och lyckliga ta emot sina priser. 

Emmygalan går av stapeln den 23 september 2012.