"Man vet aldrig när Simon Cowell med sin v-ringade tröja och konstiga barr kan dyka upp i svensk teve", säger Andreas Carlsson till Nyheter24.
1 av 3
"Man vet aldrig när Simon Cowell med sin v-ringade tröja och konstiga barr kan dyka upp i svensk teve", säger Andreas Carlsson till Nyheter24. - Foto: Stella Pictures/ Robert Eklund
Andreas Carlsson svarar på X Factors programledare David Hellenius, frågor.
2 av 3
Andreas Carlsson svarar på X Factors programledare David Hellenius, frågor. - Foto: Stella Pictures/ Robert Eklund
Simon Cowell tillsammans med Britney Spears som också är domare i det amerikanska X Factor.
3 av 3
Simon Cowell tillsammans med Britney Spears som också är domare i det amerikanska X Factor. - Foto: Stella Pictures/Nancy Kaszerman

Simon Cowell tror på svenska X Factor

Andreas Carlsson avslöjar för Nyheter24 att den ökände Simon Cowell håller ett extra öga på Sverige.


Andreas Carlsson

Andreas Carlsson 39 år, känd efter sina år i Idoljuryn och som en framstående producent och låtskrivare.

X Factor har tagit fram superartister som "One direction", "Leona Lewis" och "Olly Murs".

Sänds på söndag 9/9 kl. 20.00 på TV4.

"X Factor" har i år lockat över 6 000 sökande och juryn har valt ut sina guldkorn.

– Det är ett helt nytt koncept och har en helt ny form som aldrig funnits i Sverige, säger Andreas Carlsson till Nyheter24.

"X Factor" når ut till en bredare publik då åldersgränsen är helt annorlunda, men Andreas Carlsson tror inte att de kommer hitta något stjärnskott i den äldre kategorin.

– Det finns inte någon stor potential för någon över 60 att slå igenom i Sverige. Har man inte gjort det tidigare i livet så finns det kanske en anledning. Det är sällan en oslipad diamant kliver fram efter 60 år, säger han till Nyheter24.

Talangen finns i Sverige

Andreas Carlsson berättar för Nyheter24 att han tror på Sveriges potential. Han avslöjar också att självaste Simon Cowell, som också är X Factor domare har haft ett getöga på Sverige.

– Simon har följt Sverige under en längre tid och han är ett stort fan av Sveriges som popleverantör. Simon tror att det svenska formatet av X Factor sitter på några guldägg och ruvar på någonting unikt. Så han följer det här mer än andra länders X Factor, berättar Andreas Carlsson för Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.