Du känner igen henne från svenska Top Model. Nu vill Victoria vinna den svenska upplagan av Project Runway.
Du känner igen henne från svenska Top Model. Nu vill Victoria vinna den svenska upplagan av Project Runway. - Foto: TV3/Thomas Engström

Nu slåss modellen för en titel i Project Runway

Hon stack ut med sin släpiga norrländska och sin vågade gothstil i "Top Model". Nu är Victoria Ericsson tillbaka i rutan - den här gången som tävlande i "Project Runway".


Mer om Project Runway

Premiär: Måndag 1 oktober kl 20.00 i TV3

Antal avsnitt: 10

Programledare: Sofi Fahrman

Mentor: Rohdi Henitz

Expertjury: Rossana Mariano och Marcel Marongiu

Det räckte inte hela vägen i "Top Model" för Victoria Eriksson, 23, som slutade sexa. Men skam den som ger sig. Den här gången är det dock inte norrländskans utseende som bedöms, utan hennes kunskaper som designer.

Vad har hänt sedan "Top Model"?

— Jag har satsat ganska mycket på mitt modellande den senaste tiden. Jag har bland annat gjort kampanjen för Monki som kommer ut i oktober. Jag har kontrakt med Zap Models och Nocturnal Agency, berättar Victoria för Nyheter24.

Kan du försörja dig på modellandet?

— Det har jag inte kunnat än, men jag har planer på att kanske åka utomlands till vintern och testa min karriär där. Jag är jättesugen på att åka tillbaka till Los Angeles, jag älskar den staden med människorna, stämningen och klimatet. Jag känner mig hemma där efter att vi spelade in "Top Model." 

Hur kommer det sig att du sökte till "Project Runway"?

— I grund och botten är jag utbildad inom modedesign och det är det jag hållit på med långt innan jag började med modellandet. Jag har haft ett eget klädmärke i två år, men jag sökte för att se vad som händer. Men jag trodde aldrig att jag skulle klara av det, att sy ett plagg så snabbt. Men tydligen så funkade det.

Varför blev du utvald?

— De tyckte att mina visioner med min design var väldigt intressant. Jag designar ju inget vanligt "Svensson-mode", min design ligger mer mot östasiatiskt, japansk streetstyle. Jag blandar och mixar, så min design kan vara både creepy och väldigt söt. Sen tycker jag om att ta in saker från historiska epoker, som den viktorianska eran. Jag gillar kontraster mellan det söta och det morbida.

Vad var svårast i tävlingen?

— Jag är världens största tidsoptimist, det var min största utmaning. Att hinna, hinna, hinna.

Hur är din stil som designer?

— Jag jobbar med flickiga former, vida kjolar, smala midjor och rosetter. Men sen kan jag blanda in hårdare material som skinn och lack och läder. Och accessoarer som nitar kombinerat med gulliga former. Sverige kanske tycker att det är för mycket.

Klär sig svenska tjejer tråkigt?

— Ja, absolut, Tyvärr är vi fortfarande lilla landet lagom, för mycket beiget.

Vem tänker du ska bära dina plagg?

— Vem som helst, bara man trivs.

Vad har varit den största skillnaden med "Project Runway" och "Top Model"?

— "Top Model" var mycket lyxigare, vi var i Los Angeles och bodde i en lyxvilla. Då var det mer fokus på deltagarna och vad vi gjorde i huset. "Project Runway" var mycket mer krävande, här har man haft press på sig hela tiden.

Hur var det att jobba med Sofi Fahrman?

— Skillnaden med henne och Izabella (Scorupco, programledare i "Top Model", reds anm.) var att vi kom mycket närmre Izabella. Vi kunde sitta och prata emellan inspelningarna, vi hade en personlig dialog och hon kom och hälsade på i huset. Men Sofi gjorde inte det, tyvärr.

Vad tycker du om Sofis klädstil?

— Den är väldigt glamourös, men det är inte min stil. 

Hur skulle du vilja klä henne?

— Jag skulle vilja se henne i en liten klänning med vidare kjol, med rockigare stuk som i skinn med nitar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".