Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker stödjer Colberts rymdstrid

- 28/03/2009, 12:14 -

Nasa-granskaren Chaka Fattah kräver att Colbert får rummet uppkallat efter sig.

Huruvida amerikanska humorprofilen Stephen Colbert ska få ett rum på den internationella rymdstationen uppkallat efter sig har blivit en brännande inrikespolitisk fråga. I Nasas omröstning om vad ett rum ska döpas till på ISS vann förslaget "Colbert" med stor marginal. Men det är inte säkert att det går hem, då Nasa har sista ordet.

Demokraten Chaka Fattah, i USA:s representanthus, ioch som har till uppgift att granska Nasa, kräver att Nasa följer omröstningens utslag:

–Nasa bestämde sig för att anordna en omröstning för att döpa det nya rummet vid den internationella rymdstationen och den tydliga vinnaren var Stephen Colbert. Folket har talat, och Stephen Colbert vann det rättvist, även om hans kampanj var lite över gränsen, säger Fattah, enligt eWeek.

Colbert vann över Nasas förslag med över 40 000 röster, i omröstningen som avslutades den 20 mars. Totalt kammade han hem 230 539 röster efter att dagligen ha uppmanat tittare på The Colbert Report att rösta på honom.

Se mer om hur Colbert vann nedan.

Skrivet av: