Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Besöksrekord på Idolpremiären

- 28/03/2009, 17:31 -

Många tårar efter lång väntan när nya Idolsäsongen startade i Göteborg.

Kön ringlade sig flera hundra meter lång längs kajen vid Eriksbergshallen i Göteborg när årets säsong av Idol startade under lördagen.

Men för de flesta sökande slutade dagen i stor besvikelse.

När portarna öppnades klockan tio i förmidddags var runt 1 300 personer på plats för audition. Först av alla var 20-åriga Camilla Fransson från Mariestad. Hon och hennes kompisar slog upp sitt tält redan klockan sex på fredagskvällen, men någon sömn blev det inte för Camilla och hennes sällskap.

– Det var så kallt, och regnade in i tältet. Peter Jihde kom ut med kaffe efter ett tag. Men nu är det så jävla värt det, säger Camilla, som skulle sjunga Why av Avril Lavigne för juryn, till GP.

Känslorna svängde mycket under den långa dagens lopp. Från spänd förväntan och glädje på förmiddagen till gråt och besvikelse några timmar senare.

– Jag fattar inte vad som var fel. De sa bara att jag inte fick fortsätta, men hade inget att peka på, säger 17-årige Mårten Lindholm från Jönköping som blev en av de första att åka ut ur 2009 års Idolaudition.

Och Camilla, som väntat hela natten, fick också åka hem till Mariestad med besvikna känslor.

– Det gick åt helvete. Jag sjöng ju bra, men de sa bara "tyvärr går du inte vidare". Inte ens varför. Då blir jag irriterad, säger Camilla Fransson till GP.

Skrivet av: