Anna Bergendahl är med i Melodifestivalen 2022
Anna Bergendahl är med i Melodifestivalen 2022 - Foto: Jessica Gow/TT/Stella Pictures

Det hemliga budskapet i Anna Bergendahls Mello-låt – du antagligen missade

På Instagram berättar semifinal-aktuella Anna Bergendahl mer om sitt bidrag – och det finns visst en detalj i framträdandet som tittarna inte känner till.


Efter en storslagen debut i Idol tuffade karriärståget minst sagt vidare för Anna Bergendahl30. På lördag 5 mars tävlar hon i Melodifestivalens semifinal med den countryinspirerade bidraget "Higher Power".

Med i publiken kommer sannolikt hennes pojkvän Kristoffer Eriksson sitta. Paret har varit tillsammans i flera å och jobbar dessutom tillsammans – mer om honom kan du läsa här.

Foto: Jessica Gow/TT

Anna Bergendahl: "Tog en halvtimme"

I en intervju med TT har Anna Bergendahl beskrivit Mello-bidraget Higher Power som tredje delen i en triologi. Det är samma låtskrivarteam; Bobby LjunggrenThomas G:sonErik Bernholm och Bergendahl själv, som har skrivit samtliga bidrag hon tävlat med de tre senaste gångerna.

– De skickade låten till mig och jag skrev texten väldigt fort, på en kvart eller en halvtimme. Sådär är det för mig ibland, det går väldigt fort och då brukar det bli bra. Det blir ett flow och för mig är det ett tecken på att jag är på rätt väg, säger hon.

Här är de hemliga budskapen i Anna Bergendahls bidrag

Men något hon inte berättat om tidigare, som hon avslöjar i en frågestund på sin Instagram, är den dolda innebörden bakom scenrekvisitan. 

Foto: SVT
Foto: Jessica Gow/TT

Under tiden som Anna sjunger i Higher Power dyker det nämligen upp en hel del i bakgrunden, vilket en uppmärksam följare passade på att fråga om:

"Jag älskar symboliken i dina texter och framträdanden, vad står hästen och ringen för?" Frågar följaren.

Foto: Instagram/annabergendahlofficial

– Jag älskar också symbolik, och ja, jag använder det mycket. Hästarna står för styrka och ringen står för gemenskap och avslut, tycker jag, svarar Anna Bergendahl då.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!