Anders Bagge är en av finalisterna i Melodifestivalen 2022
Anders Bagge är en av finalisterna i Melodifestivalen 2022 - Foto: Stina Stjernkivst/Fredrik Sandberg/TT

Skuldberg, konkurs och Kronofogden – här är Anders Bagges ekonomi under åren

Anders Bagge har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, men på den ekonomiska fronten har det inte alltid varit guld och gröna skogar.


Anders Bagge, 54, är en man med många järn i elden. Han är musikproducent, låtskrivare, Idol-jurymedlem och finalist i Melodifestivalen 2022.

Han bor i en lyxig villa på Färingsö, Ekerö tillsammans med hustrun Johanna Lind Bagge, 50, och deras flock med hundar. 

Anders Bagges ekonomiska problem – blåstes på mångmiljonbelopp

Men lika frid och fröjd har det inte alltid varit på den ekonomiska fronten för Anders Bagge.

Omkring år 2012-2013 var hans bolag "Cantus Invest" med i en komplicerad härva där en tidigare affärspartner tog otillåtna lån i Bagges bolagsnamn, åt sitt eget företags räkning. 

Affärspartnern hann ta lån på 15 miljoner kronor innan han kunde gripas, och därefter dömas till fyra års fängelse. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Skuldberget: Anders Bagge jagades av Kronofogden

Några år senare, 2015, uppdagades det att Anders Bagge hade en skuld hos Kronofogden på över en halv miljon kronor. 

Hans manager Peter Carnello ville inte ge någon ingående förklaring till hur skulden uppkommit, men gav följande kommentar till Expressen:

”Vi har under dryga tre år jobbat intensivt med att strukturera upp tidigare tråkiga händelser samt minskat ner olika verksamheter radikalt som genomgått stora avvecklingar. I situationen som Anders gått igenom blir det inte alltid som man tänkt sig, av en rad olika skäl och faktorer som i bland ligger helt utanför egen kontroll.”

Anders Bagge bestred Kronofogdens skuld.

Bolaget begärdes i konkurs: "Har olika uppfattningar"

Fem år senare, i maj 2020, begärdes Anders Bagges bolag "All Stuff" i konkurs av Skatteverket. 

– Vi och Skatteverket har olika uppfattningar i en fråga, som man har ibland. Det är en skattetvist bara, vi håller på för fullt med skattemyndigheten om det där, sa manager Peter Carnello till Aftonbladet i samband med händelsen.

Skulden hade uppkommit när ett stort lager mjukisdjur köpts in för att användas till marknadsföring, men råkat redovisas som gåvor. Skatteverket ska ha kontaktat bolaget om ärendet vid flera tillfällen, utan att få svar. 

– Hade det här hanterats rätt från början hade det aldrig lett till någonting överhuvudtaget. Det här kommer att rätta till sig, det är ingen snack om det. Det utgår jag ifrån. Och då kommer den här skulden att falla bort. Men det är väldigt onödigt från början att det har blivit så här, och slarv att det inte har svarats på Skatteverkets förfrågan. Och det har inget med Anders Bagge att göra, sa Anders Bagges juridiska ombud Sture Lindqvist i en kommentar till Aftonbladet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anders Bagges förmögenhet - så mycket tjänar han 

Sedan dess verkar Anders Bagges ekonomi ha hämtat ikapp sig en del. 

Han är i dagsläget involverad i sex bolagsengagemang, och enligt de uppgifter som finns tillgängliga på Alla bolag har de totala tillgångar på drygt 5,5 miljoner kronor. 

Under inkomståret 2020 hade Anders Bagge en fastställd förvärvsinkomst på 107 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket.

Utöver det hade han ett överskott av kapital på 151 246 kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.