Martin "E-Type" Eriksson är en svensk artist och restaurangägare
Martin "E-Type" Eriksson är en svensk artist och restaurangägare - Foto: Björn Larsson Rosvall/Izabelle Nordfjell/TT

Miljonregn över artisten E-type – så mycket tjänar han

Martin "E-Type" Eriksson är en av Sveriges mest älskade artister, med eurodance-hits som fått oss att dansa genom alla år. Men trots att han inte släpper ny musik i samma utsträckning längre rullar pengarna fortfarande in...


I säsongsavslutningen av underhållningsprogrammet "Secret Song" riktas fokus på Martin "E-Type" Eriksson, den ack så folkkäre artisten som slog igenom redan 1994.

Med låtar som "Life", "True Believer" och "Campione" har han fått hela svenska folket att dansa, och många av hans största hits lever vidare många år efter dess release.

Så ja, att man blir lite nyfiken på hur det går för E-Type på den ekonomiska fronten är inte så konstigt. Just det har Nyheter24 kikat närmare på!

Foto: Tommy Holl/TT

Så mycket pengar tjänar Martin "E-Type" Eriksson

Under inkomståret 2020 hade E-Type en fastställd förvärvsinkomst på 698 500 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av. Fördelat lika på årets alla månader ger det honom en månadslön på drygt 58 000 kronor. 

Han hade dessutom ett överskott av kapital på strax under 1,1 miljon kronor.

Men det stannar inte där. Backar man bandet ytterligare ett år till 2019 så såg det ännu trevligare ut i E-Types plånbok. Då låg den fastställda förvärvsinkomsten på drygt 1,2 miljoner kronor – och kapitalöverskottet på 2,1 miljoner. 

Foto: Janerik Henriksson/TT

Bolaget har mångmiljonbelopp i tillgångar

E-Type är verksam i fem bolag – tre av dem sysslar med mat, dryck- och restaurangverksamhet, och två av dem med musik och konstnärligt skapande. Mer om dem kan du läsa på Alla bolag.

Tillsammans har E-Types bolag tillgångar på över 12 miljoner kronor. Det rullar onekligen på för vår eurodance-favorit, med andra ord!

E-types flickvän - har funnit kärleken i Melinda Jacobs

Under våren 2022 stod det klart att Martin E-type Eriksson hittat kärleken i Melinda Jacobs, 38. 

Flickvännen driver familjehem och har haft en viktig roll i att driva barnrättsfrågor framåt. Hon är även författare till boken "Hon hette Esmeralda", som handlar om 3-åriga Esmeralda Gustafsson som handlar om fallet "Lilla hjärtat". 

Så firade E-type och flickvännen Melinda midsommar

Det nyförälskade paret ser onekligen ut att trivas i varandras sällskap. E-type och Melinda Jacobs delade till exempel med sig bilder från deras gemensamma midsommarafton, som firades på klassiskt vis. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!