Aron Andersson rullstol
Aron Anderson är just nu aktuell med Let's Dance 2022. - Foto: Jonas Ekströmer/TT/Talarforum.se

Så blev äventyraren Aron Anderson rullstolsburen

Aron Anderson, 34 är elitidrottaren, äventyraren och föreläsaren som mot alla odds blev den första rullstolsburna som bestigit Kebnekaise. Nu ser vi honom i Let's Dance.


Aron Anderson, 34, är en svensk elitidrottare, äventyrare och förelärare som blev den första person i rullstol att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise. Aron har flera Paralympics samt många mästerskapsmedaljer i bland annat friidrott på sin meritlista men det stannar inte där. 

Aron Andersons meritlista skämtar man inte bort. Bildkälla: Anders Wiklund/TT
Bildkälla: Talarforum.se

Aron har även åkt Vasaloppet hela sex gånger, simmat över Ålands hav samt skidat till Sypolen. Och detta är fortfarande bara toppen på isberget av Arons alla bestyr. 

Varför sitter Let's Dance-aktuelle Aron Anderson i rullstol?

Det var vid åtta års ålder som livet förändrades för Aron Anderson. Han fick då reda på att han hade en elakartad tumör på korsbenet i bäckenet. Perioden efter sjukdomsbeskedet blev tuff. Han fick cellgifter och strålning men efter ett års tid tvingades läkarna konstatera att behandlingen inte gav det resultat de hade hoppats på. Då återstod bara ett alternativ – operation. 

Aron har idag kämpat sig igenom en rad återfall – men de senaste åren har han varit cancerfri och han har bestämt sig för att varje dag försöka leva livet till fullo med utmaningar, delmål samt att försöka inspirera andra. Han är idag även ambassadör för Barncancerfonden och har samlat in mångmiljonbelopp till cancerforskning. 

Vem är Aron Andersons flickvän?

Aron Anderson är idag gift med frun Anja Malmberg. Paret har idag varit tillsammans i åtta år och bor tillsammans i Täby med sin hund Vacchi


Aron Anderson i Let's Dance

Nu är Aron Anderson, som första rullstolsburne deltagare någonsin, aktuell med årets upplaga av Let's Dance där han kommer att dansa med Jasmine Takács.

Aron och Jasmine. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Vilken kämpe! Detta ser vi sannerligen fram emot!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.