Lena ph pojkvän
Mycket vatten har runnit under broarna genom åren. - Foto: TT/Nyhetsbyrån

Otrohet, flings och löpsedlar – här är Lena PH:s kärleksliv genom åren

Lena Philipsson är en av våra mest ikoniska svenska artister genom tiderna. Ikväll gästar hon Carina Bergfeldt och passar då på att berätta lite om sitt kärleksliv.


Lena Philipsson, 56, har kommit att bli en av våra mest folkkära artister och hennes musik dånar fortfarande flitigt på både krogar, restauranger efterfester och andra tillställningar runtom i hela landet. 

Under nästan 40 års tid har hon underhållit Sverige på scener och program och nu släpper hon även en bok om sitt liv som artist. Men det är inte endast hennes karriär hon väljer att prata om i boken. Ett helt kapitel heter nämligen "Killar killar killar". 

Lena tillsammans med vännen och kollegan Nanne Grönwall. Bildkälla:

Och ja, Lenas kärleksliv genom åren har minsann inte varit någonting som gått obemärkt förbi. 

Här är några av dom hon dejtat samt varit gift med: 

Lena Philipsson skilde sig från Måns Herngren

Lena och filmregissören Måns Herngren var gifta i hela nio år och benämndes då ofta i folkmun som Sveriges "It par".  Tillsammans fick de barnen Noa, 29, och Saga, 24.

Profilerna har efter skilsmässan haft en god relation och Måns var den som hjälpte henne med bilder till ett av hennes bildspel till sin show "Jag är ingen älskling". De var tillsammans mellan åren 1993 och 2002. 

Måns Herngren. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Lena Philipsson hade fling med Martin Björk

Omkring år 2004 träffade Lena programledaren Martin Björk och paret inledde en relation som skulle komma att hålla i fyra år. Paret gick sedan isär under väldigt odramatiska förhållanden. 

Lena tillsammans med Martin. Bildkälla: Bertil Ericson / TT

Per Holknekt var otrogen mot Lena PH

2009 träffade lena den folkkära artisten och Odd Molly-grundaren Per Holknekt. Paret träffades av en slump och föll för varandra direkt. 

Ett år senare blev de man och hustru i Skeppsholmskyrkan i Stockholm.

– Man känner ganska snabbt om det finns någon karisma som intresserar en när man träffar en person. Och jag kände att honom kan jag tänka mig att krama. Jag såg en person som kändes varm och en karisma som tilltalar, som känns attraherande, sa Lena med glittrande ögon i "Efter tio" där hon medverkade med Per i oktober 2011. 

Men efter knappa tre år skilde sig Lena och Per efter en del stormande i relationen. Det uppdagades bland annat 2012 att Per varit otrogen. 

Per Holknekt och Lena Philipsson 2012. Foto: Magnus Andersson/TT

Mer specifikt ska det ha varit personer i Lenas närhet som avslöjade det hela för sångerskan – och hon tog då till Facebook för att dela med sig av den chockerande nyheten.

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut och katastrofen var ett faktum, skrev hon då. 

Lena Philipsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dejtade Pierre Leander

2014 hängde Lena ihop med modellen och entreprenören Pierre Leander, 48, som för några år sedan dejtade Carolina Gynning. Men även denna kärlekssaga rann ut i sanden. 

Lena och Pierre på röda mattan 2014. Bildkälla: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Omkring 2019 syntes Lena med en 14 år yngre man som det tisslades och tasslades kring och i intervjuer så hintade hon om att hon träffat någon. Men det hela tycktes rinna ut i sanden och de senaste åren har Lena, vad man vet, levt som lycklig singel.

Lena Philipsson. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Under fredagen gästar hon Carina Bergfeldt och Carina passar då på att fråga Lena om kapitlet "Killar killar killar" i hennes bok "I händelse av min död". 

– Man kan sannerligen säga att det varit en strid ström, skämtar hon då. 

Programmet ser du fredag klockan 21.00 på SVT1 och SVT Play. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!