farmen helen
Det var minst sagt en spännande final. - Foto: TV4

Det ska ska Cecilia Ahlborg göra för vinstpengarna från Farmen

Det var under söndagen som Cecilia Ahlborg med näbbar och klor kämpade till sig vinsten som årets farmare samt en halv miljon kronor.


Det var i söndags som den rungande finalen av Farmen 2022 gick av stapeln. Sist kvar var Jonas SvenssonKeisha Barbour, Helené Fransson och Cecilia Ahlborg. Efter den deltävling reducerades gänget ytterligare till Cecilia Ahlborg och Helena som dagen efter skulle gå upp i ett sista ting.

Dagen kom tillslut och tjejerna gick göra sig redo ute på tinggolvet där det först gällde att vara på frågor för att sedan hugga sig igenom en tjock trästock, slå ner en spik i stocken och sedan dra loss en metallring från stocken som man sedan hängde upp. 

Det var så jämt att publiken antagligen stod upp och skrek hemma i tv-sofforna. Slutligen slog Cecilia några sista slag med sin yxa, vilket gjorde att stocken gick av och hon kunde dra loss ringen som hon hängde upp – och vann. 

– Det enda jag såg framför mig när vi stod där och slog – det var mina barn. Samt den där halvmiljonen och jag kände då att, jag måste ta i, säger Cissi i programmet. 

Cecilia blev vinnare av Farmen 2022. Bildkälla: TV4

Då Helen plötsligt skadade sin hand så fick Cecilia ytterligare försprång och kunde kamma hem segern till jubel och sprutande champagne. 

– Du är vinnare har Farmen och en halv miljoner kronor, ropade Anna Brolin från balkongen. 

Men nu är då frågan, vad planerer Cecilia att göra för pengarna? 

I en intervju med Nyheter24 berättar hon att det hela kommer att handla om att sätta lite guldkant på vardagen. 

– Pengarna ska gå till lite guldkant i tillvaron och de ska stoppas i hålen som finns efter tuffa år. 

Vad åt du efter tävlingen?

– Jag fick en red bull och choklad av teamet. Sen hade även sambon laddat med choklad att ha i bilen på vägen hem. Dagen efter blev det rostade mackor med smör på morgonen. Mums!, avslutar Cecilia

Stort grattis!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!