Eric Saade har haft flera flickvänner under åren
Eric Saade har haft flera flickvänner under åren - Foto: Stella Pictures/Leif R Jansson/Instagram/hannaschonberg

Paradise Hotel-profiler, rykten och inställda bröllop – här är Eric Saades kärleksliv genom åren

Let's Dance-vinnare Eric Saade kilar stadigt med influensern Hanna Schönberg, men har tidigare dejtat Paradise Hotel-profiler och dumpat sin fästmö bara dagar innan deras bröllop. Hur bra koll har du på hans kärleksliv genom åren?


Eric Saade, 31, är en av Sveriges mest populära artister och vinnare av Let's Dance 2022. Att han är en riktig hunk råder det inga tvivel om – men har du koll på vilka han dejtat, och nästan gift sig med?

Här är Eric Saades kärleksliv genom åren!

Foto: Leif R Jansson/TT

Eric Saade var tillsammans med Molly Sandén

Mellan åren 2009 och 2012 var Eric Saade tillsammans med branschkollegan Molly Sandén. De var varandras stora ungdomskärlekar, och uppbrottet verkar ha tagit hårt på framförallt henne.

– Den första veckan efter att vi tagit beslutet kunde jag inte ens gå upp ur sängen, har hon sagt i en intervju med Veckorevyn.

Var sambo med Paradise Hotel-stjärnan

I media uttryckte sig Eric Saade inte lika hjärtekrossat om uppbrottet, och ungefär ett år senare hittade han kärleken i Emma Andersson från Helsingborg.

Tycker du namnet låter bekant? Det är inte så konstigt, hon var nämligen en av de mest framstående deltagarna i Paradise Hotel 2015. 

Foto: Instagram/ericsaade
Foto: Christine Olsson/TT

Det tidigare paret ska ha träffats från 2013 och flyttade sedan ihop på Kungsholmen i Stockholm, men separerade en tid innan Emma medverkade i realityprogrammet.

Eric Saade bröt förlovningen med Nicole Falciani – dagar innan bröllopet

Kort senare föll Eric Saade pladask för influensern Nicole Falciani. 

Paret hann både bli sambos, skaffa hund, förlova sig och planera ett bröllop innan Eric plötsligt avslutade relationen bara dagar innan deras vigsel skulle ägt rum i Toscana. 

"Ibland blir livet inte alltid som man tänkt sig. Jag och Eric har gått skilda vägar. Detta har tagit otroligt hårt på mig, då det inte var det jag önskade i och med det stundande bröllopet. Som nu inte längre blir av. Det är oerhört tufft i dagsläget och mycket som måste bearbetas längs vägen, men jag tar en dag i taget.  Jag skulle verkligen vilja att ni respekterar detta. Varken jag eller Eric kommer kommentera detta ytterligare i dagsläget, skrev Nicole på sin Instagram kort efter uppbrottet.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Därför dumpade Eric fästmön Nicole

Eric Saade, som var den som avslutade relationen, avvaktade lite lite med att uttala sig. Till slut tog även han bladet från mun, och förklarade att han inte mått bra i relationen.

"Hej allihopa. Vissa förstår kanske varför jag varit frånvarande… Jag valde att lämna mitt förhållande för att jag inte mådde bra i vår relation. Ibland blir inte allt som man tänkt sig. Jag kommer alltid se tillbaka på de positiva stunderna jag fått uppleva de senaste 5 åren. Tack för all kärlek ni ger, till både mig och Nicole. Hörs snart. /E”, löd meddelandet. 

Foto: Stella Pictures

Kort senare släppte Eric Saade kärlekslåten "Nån som du" – en låt han egentligen tänkt framföra på deras vigsel, men som han istället valde att skriva om till en break up-låt. 

Så träffades Eric Saade och flickvännen Hanna Schönberg

Både Nicole Falciani och Eric Saade har gått vidare och funnit kärleken på annat håll. Kort efter uppbrottet från Nicole träffade Eric influensern Hanna Schönberg på en fest. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Vi träffades första gången sommaren 2020 på ett poolparty hos en av våra gemensamma vänner. Hanna var så avslappnad, hon bara var sig själv. Inget smink, hon gjorde sig inte till och så vidare… jag visste den dagen, att jag skulle falla för henne om vi träffades igen”, har Eric Saade berättat om deras första möte.

Ändå höll de deras kärlek hemlig under flera månader för att undvika skvaller. Hanna har berättat att deras första utlandsresa tillsammans blev väldigt speciell, för då kunde de njuta ordentligt av varandras sällskap.

”Vår första resa tillsammans till Ibiza förra sommaren kommer alltid att vara väldigt speciell. Eric frågade mig spontant om jag ville följa med honom till Ibiza. Vi hade gömt oss hemma i Sverige eftersom vi inte ville att det skulle skvallras så mycket om oss då.. men vi var faktiskt såååå kära”, berättar Hanna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!