Fredde Granberg är gäst i fredagens "Bäst i test".
Fredde Granberg är gäst i fredagens "Bäst i test". - Foto: TT/Stella Pictures

Lönen, barnen och raggarduon – allt du vill veta om Fredde Granberg

Fredde Granberg är regissör, manusförfattare och skådespelare – på fredag gästar han "Bäst i test". Vi på Nyheter24 har naturligtvis tagit reda på allt du vill veta om honom innan dess.


På fredag är det åter igen dags för det roande succéprogrammet "Bäst i test". Förra veckan såg vi Lotta Engberg som gäst och denna vecka har det blivit dags för Fredrik "Fredde" Granberg att gnugga geniknölarna och utmana panelen. 

Fredde Granberg, 51, är skådespelare, manusförfattare och regissör. Vi har bland annat sett honom i julkalendrarna Barna Hedenhös, Panik i tomteverkstan och i tv-serien Fullt hus. Men vem är mannen bakom alla roller? Det har vi på Nyheter24 tagit reda på. 

Foto: Stella Pictures

Fredde Granbergs boende – där bor han

Fredde växte upp i Huddinge i Stockholm. Numera bor han inte allt för lång borta från uppväxtplatsen. Han är nämligen bosatt i en 60-talsvilla i Älvsjö. 

Så här ser Fredde Granbergs familj ut

När Freddes tidigare hustru blev gravid, förstod han inte hur det gick till, har han sagt i en intervju med Expressen. Han trodde nämligen att han var steril. Men gravid var hon, och han blev pappa för första gången, till dottern Stella.

Foto: Stella Pictures

Freddes nuvarande fru Carola träffade han år 2009 på nattklubben Hell's Kitchen. De blev kära och några år senare föddes tvillingarna Molly och Dante

Fredde Granberg gjorde succé i Ronny och Ragge

Ja det stämmer, Fredde Granberg är Ragge i duon Ronny och Ragge. Den omtalade serien skapade han tillammans med Peter Settman, som gestaltade Ronny, i början på 1900-talet. Raggarduon kom att bli ansiktet utåt för slangord som "pöka" och "raggarballe med svängdörr". 

Foto: Stella Pictures

Så mycket tjänar Fredde Granberg

Fredrik "Fredde" Granberg hade under inkomståret 2020 en fastställd förvärvsinkomst på 1 184 900 kronor. Detta ger honom en lön på 98 742 kronor, fördelat på årets tolv månader. Inte illa!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.