Elin Härkönen
Elin Härkönen öppnar upp om problemen. - Foto: breakitandyouwillmakeit/Instagram

Elin Härkönen vägrar tabletter – trots långvariga problemen

Elin Härkönen, 27, har drabbats av hälsoproblem som hon väljer att öppna upp sig om till sina följare.


Elin Härkönen, 27, är minst sagt en tjej med skinn på näsan. 

Det var relativt nyligen som Elin mottog en dryg kommentar på sin Instagram där en följare till henne skrev "Vem hade du varit utan Paolo" och syftade då på hennes ex Paolo Roberto, 53. 

Då det är krut i Elin svarade hon rappt och hyllades sedan av både vänner och följare som ansåg att hennes svar sannerligen satte huvudet på spiken. 

Elin Härkönen gav svar på tal. Bildkälla: breakitandyouwillmakeit/Instagram

Hennes svar löd: "Elitidrottare sedan 12 års ålder, svensk mästare, nordisk mästare, överlevde bruten nacke, tränare för Australiens Landslag, Europamästare x2, Representerat Sverige på VM x antal gånger, utnämnd till årets förebild, personlig tränar som hjälper människor att må bra, startat 3 egna företag... En person som älskar att hjälpa andra människor med sin kunskap, egna erfarenheter och lärdomar. Vem är du?".

Men trots att hon är en hårding finns det en sak som kommit att bli Elins största fiende – nämligen sömnen. 

Elin har under de senaste åren inte sovit mer än två till tre timmar per natt vilket hon berättat om för sina följare. 

Hon vet inte helt vad det beror på men har nu valt att söka hjälp för besvären. 

I hennes kommentarsfält är det många som frågar huruvida hon inte väljer att tillfälligt äta sömntabletter. Men det är någonting som Elin inte ser som ett alternativ. 

"Kära nån vilken dipp jag varit i senaste månaderna. Det har känts som att jag levt i en suddig dimma…. Och jag vet att det främst beror på min sömnbrist. Man funkar helt enkelt inte tillslut om man inte får sova. Jag vet att det inte är hållbart och tro mig när jag säger att jag provar i princip allt". 


"Jag gör mitt bästa och snart snart snart kommer det bli ordning. Många har skrivit och sagt att jag ska ta sömntabletter, men jag vill inte det och det står jag fast vid, än så länge. Anledningen är att jag är livrädd att bli beroende, då jag har den så kallade ”beroende-genen” i mig", skriver hon på sin blogg.

Vi hoppas att hon får bukt på sömnproblemen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!