Pantamera-reklam 2022, Myra Granberg
Pantamera-reklam 2022, Myra Granberg - Foto: Meraki Sthlm, Stella Pictures

Succéartisten Myra Granberg om vägen till musiken: "Verkligen inte varit självklart"

Hon är nominerad till Grammis 2022 för årets kompositör och årets låt "Lose my mind" – Myra Granberg är den högaktuella låtskrivaren, producenten och artisten som frontar nya Pantamera-reklamen.


Myra Granberg, 27, är en av Sveriges mest spelade artister med flera miljoner streams på Spotify. Hon är nu grammisnominerad både för årets kompositör och årets låt "Lose my mind" 2022. 

Bärandes en superhjältedräkt, syns hon till i Pantameras reklam, med låten Superhero ideal (Pantamera). Men vad är det som gör någon till en superhjälte enligt Myra, och hur började hon med musiken från början? Det har Nyheter24 tagit reda på. 

Foto: Stella Pictures

Så började Myra Granberg med musiken – hoppade av gymnasielinjen

Myra upptäckte redan vid 4-5-års ålder att hon var bra på att hålla ton. Men att börja med musiken var ingen självklarhet för henne. 

– Nej det har väl verkligen inte varit självklart. Jag kommer inte från en familj som egentligen har någon koppling till musik mer än att de lyssnar på musik liksom, säger Myra till Nyheter24. 

Däremot har hon alltid gillat att showa och uppskattat program som melodifestivalen, där musiken är i centrum. Under högstadietiden väcktes intresset för musiken ytterligare när Myra började spela i olika band, vilket ledde till att hon sedan gick musiklinjen på gymnasiet. 

– Jag börja först på typ handel och turism-linjen men väljer att hoppa av efter ett år och bara "men gud vad tråkigt". Så att då började jag på en musiklinje på en annan ort en bit ifrån. Jag börjar då känna att "gud vad fett det här är" och börjar också skriva egna låtar då ordentligt liksom, säger Myra.

Foto: Stella Pictures

Myra Granberg frontar Pantamera-reklamen

När Myra blev tillfrågad om att göra låten för Pantamera, var hon inte direkt sen med att tacka ja, då hon kände att uppdraget var både stort och ikoniskt.

– Jo men när de frågade så kände jag absolut att ja, det är klart att jag ska göra det här liksom. Jag var ju jätteglad för den frågan. Det var egentligen inga frågetecken utan det kändes som att det är liksom ingenting som kan slå fel, säger hon. 

Myra Granberg – Superhero Ideal (Pantamera)

Pantameralåten Superhero ideal släpptes 8 april 2022, producerad och skriven av Myra Granberg själv. När Myra fått förfrågan om uppdraget, åkte hon och hennes mamma på roadtrip och bollade idéer till låten. De kom då in på superhjältar, då Myra tittat på Marvelfilmer under julen.

– Det kändes som att hela budskapet med vardagshjälte gick hand i hand med ett roligt tema liksom. Man vill bli någonting i livet och alltså så, alla strävar efter att få bli nånting som känns viktigt liksom, men att det kan vara nåt så enkelt som att bara panta typ, menar Myra.

För Myra innebär att vara vardagshjälte, att göra det lilla i det stora. Hon menar att det gäller att ta ansvar genom att visa civilkurage, ta hand om- och hjälpa varandra – men samtidigt sådant som att panta och källsortera.

– Rädda hela mänskligheten kan ju kanske kännas som en stor roll att ta. Men det är väl att göra dom här små sakerna som är väldigt enkelt. Alltså typ, gå och panta eller spara din pantflaska eller källsortera eller släng inte skräp på marken typ, säger Myra vidare.

Dubbelgångaren till Myra Granberg

Om du trodde att det var Myra som hoppade över hustaken i reklamen, så måste vi göra er besvikna. Myra har nämligen en stuntman, Nina. Myra och Nina var så lika att de i produktionen tog fel på dem. 

– Vi var så himla lika så att flera gånger när regissörerna, eller nån som letade efter nån utav oss, så hände det fler gånger att de gick fram till fel person liksom. De gick fram till fel superhjälte. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!