Hur ser Fredrik Wikingssons kärleksliv ut?
Hur ser Fredrik Wikingssons kärleksliv ut? - Foto: Erik Simander/TT och Stella Pictures

Här är allt du vill veta om Fredrik Wikingssons kärleksliv

Mediemannen Fredrik Wikingsson är programledare, tv-personlighet, journalist och författare. Sedan många år tillbaka är han ett känt ansikte - men hur ser hans kärleksliv ut?


Medieprofilen, programledaren, journalisten och författaren Fredrik Wikingsson, 48, har länge varit ett känt ansikte för det svenska folket. Tillsammans med Filip Hammar, 47, utgör han ena halvan av duon Filip & Fredrik, som med sina humorfyllda och ibland allvarsamma tv-program skördat stora framgångar.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Idag är duon aktuella med underhållningsprogrammet "Alla mot alla" och podcasten "Filip och Fredrik". Wikingsson och Hammar driver även produktionsbolaget Nexiko.

Men hur ser Fredrik Wikingssons privatliv egentligen ut? Hur går kärlekslivet? Det har Nyheter24 tagit reda på!

Fredrik Wikingssons fru

Fredrik Wikingsson och frun Johanna Swanberg. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Fredrik Wikingsson och frun Johanna Swanberg, 47, har varit tillsammans i ungefär 20 år. År 2005 gifte dom sig - makarna har alltså varit gifta i hela 17 år. Johanna Swanberg är även hon journalist och entreprenör, samt driver podcasten Skåpet tillsammans med Peppe Öhman och Cecilia Blankens.

Hur träffades Fredrik Wikingsson och Johanna Swanberg?

Fredrik Wikingsson och Johanna Swanbergs väg fram till kärlekssagan är inte helt rak. Det hela började med att makarna träffades första gången på 90-talet, när de skulle skriva en artikel tillsammans på tidningen VeckoRevyn.

– Jag jobbade på Vecko-Revyn och Fredrik frilansade så vi skulle skriva en artikel ihop. Jag blev så sjukt lycklig över att äntligen ha en killkompis som jag tyckte var lika kul som mina tjejkompisar! Dessutom var jag ihop med någon då så jag hade inte en tanke på att vi skulle vara annat än vänner, har Johanna Swanberg tidigare sagt till Café och fortsatte:

– När Fredrik skickade sitt första kärleksbrev – ett mejl om att jag skulle lämna min kille och bila med honom i USA – blev jag så sjukt besviken, illamående, för att jag förlorat den här killkompisen. Sen var det så där i fyra-fem år. Vi skrev artikeln 1997, 2001 gjorde jag slut med min dåvarande kille och 2002 blev vi ihop.

Ja, lite motigt var det alltså för Fredrik Wikingsson att övervinna kärleken Johanna Swanberg. Han hade “haft ett gott öga till henne” under flera år, något som han själv berättat om.

– När vi skrev den där artikeln hade vi så kul tillsammans, men hon hade redan kille. Jag blev jätteförtjust i henne och tjatade i många år på att hon skulle göra slut med honom. Det var så förnedrande, sa Fredrik Wikingsson till Icakuriren

Det som tillslut fick Johanna på fall var att Fredrik efter ett par år gav upp, och vid ett tillfälle struntade i att bjuda henne på en fest. Något som väckte intresset för Johanna Swanberg, som föreslog en träff.

Fredrik Wikingssons barn

Tillsammans med frun Johanna Swanberg har Fredrik Wikingsson två barn. Döttrarna Pella Wikingsson, 15, och Joni Wikingsson, 13. 

På senare år har även familjen fått tillökning i form av två hundar - Bibi och Bob. Den ena, en bichon havanais, har fått namnet Bob efter Filip Wikingssons stora idol Bob Dylan.

Hundarna Bibi och Bob. Bildkälla: @johannasw/Instagram
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!