Olle Jönsson är en av artisterna i Så mycket bättre 2022
Olle Jönsson är en av artisterna i Så mycket bättre 2022 - Foto: Stella Pictures, Henrik Montgomery/TT

Allt om Olle Jönsson: Lasse Stefanz, frun och förmögenheten

Sångaren Olle Jönsson är en av artisterna i "Så mycket bättre" 2022. Men vem är mannen under hatten? Och hur mycket tjänar egentligen en dansbandskung? Nyheter24 har listat allt du vill veta om Olle Jönsson!


Olle Jönsson, 66, är en svensk sångare från Kristianstad. Med över 50 år i ryggen, har han haft tusentals spelningar och synts till på bland annat melodifestivalen tillsammans med bandet Lasse Stefanz.

Men varför hoppade Olle av bandet? Och hur mycket tjänar egentligen en dansbandskung? Här har Nyheter24 samlat allt du vill veta om honom!

Foto: Claudio Bresciani/TT

Olle Jönson - sångare i Lasse Stefanz

Lasse Stefanz är Nordens största dansband. Bandet bildades 1967 och består av Olle Jönsson på sång, Christer Eriksson, Gunnar Nilsson, Jonas Rignell, Henrik Svensson och Anders Dahlgren. De är kända för låtar som bland annat "Oh Julie" och "Sista ljuva åren".

Bandet har sedan starten vunnit inge mindre än fyra Grammis, medverkat i melodifestivalen och sålt miljontals skivor.

Foto: Stella Pictures

Olle Jönsson hoppade av Lasse Stefanz

2012 valde Olle Jönsson att hoppa av Lasse Stefanz, vilket blev en chock för resterande bandmedlemmar. Beslutet var en impulsiv handling och togs tillbaka redan efter en vecka. Olle är fortfarande sångare i bandet, över 50 år senare. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Olle Jönsson: Familj, fru och barn

Olle Jönsson har varit gift i närmre 40 år, med frun Gunilla Jönsson, 61. Tillsammans har de dottern Lina och sonen Dan

Var bor Olle Jönsson? 

När Olle Jönsson, tillsammans med bandet Lasse Stefanz, inte hänger i turnébussen eller på scenen, bor han i Kristianstad.

Där lever han med sin fru Gunilla Jönsson och sonen Dan. Familjen bor i en villa på 103 kvadratmeter. 

Olle Jönssons förmögenhet – så mycket tjänar han

Att Olle Jönsson har har en strålande karriär som sångare i Lasse Stefanz, är det inge snack om. Men vad tjänar man egentligen som dansbandsartist?

Olle hade under inkomståret 2020 en fastställd förvärvsinkomst på 536 100 kronor. Det innebär att han tjänade 44 675 kronor i månaden. 

Olle Jönsson medverkar i Så mycket bättre 2022

Lördagen 22 oktober 2022 har Så mycket bättre säsongspremiär på TV4. Då är Olle Jönsson en av artisterna, liksom bland andra Darin, Albin Lee Meldau, Molly Hammar och Maja Francis.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!