Mattias Pettersson
Mattias rasade i vikt under sin vistelse på Robinson-ön. - Foto: TV4

Så mycket gick Mattias ner i vikt under sin vistelse i Robinson

Mattias Pettersson var en av deltagarna i Robinson 2022. Efter cirka 30 dagar på ön tog hans resa slut på grund av smärtor i ena axeln. Men tiden han var på ön hade minst sagt tagit ut sin rätt.


Att medverka i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Sandloppor, växlande väder, fukt, sandloppor och dålig sömn är någonting som tillhör vardagen. Och utöver att tävla mot varandra tävlar deltagarna dagligen mot den värsta fienden av dem alla – hungern. 

Produktionen har berättat att många deltagare innan äventyret varit mentalt inställda på att det kommer att vara lite mat – men inte hur lite. 

Det är ingen dans på rosor att vara deltagare i Robinson. Bildkälla: TV4

Tidigare deltagare har vittnat om att det ofta är flera personer som varje år överväger att åka hem då hungern blir nästintill outhärdlig. 

– Första 12 dagarna delade vi en kokosnöt om dagen på tio personer, berättade Julia Franzén i en intervju. 

– Tänk dig ett halvt kokosnöt-skal som är halvfull med några bitar frukt och kanske en liten bit krabba. Alltså du äter nästintill ingenting. När du väl smakar någonting annat som man vunnit via en tävling eller liknande så smakar det som ingenting annat som du tidigare ätit, berättade Clara Henry i Sofia Dahléns Youtubekanal "Paradrätten". 

Hanna Bergwall från årets säsong berättade att stränderna där deltagarna bodde var så utplockade på mat att produktionen fick placera ut mango och kokos för att det inte skulle bli ohållbart. 

– Jag bad produktionen om att få mer mat och sa att jag höll på att dö. Men det var ju inte direkt så att de lyssnade, berättade hon på sin story. 

Robinson-Mattias avslöjar hur mycket han rasade i vikt

Någon som flera gånger gånger påpekade matbristen var Mattias Pettersson. Efter att han hamnade i Gränslandet fick han stora problem med sin axel vilket gjorde att han frivilligt lämnade tävlingen. 

Väl hemma fick han se hur mycket vistelsen hade tärt på honom. 

Mattias innan svälten. Bildkälla: TV4

Och ja, det hade minst sagt varit tufft. 

Mattias fotade sig själv när han kom hem. Bildkälla:

Mattias hade nämligen gått ner hela 16 kilo under sin vistelse i Robinson och Gränslandet. 

"Önskar alla en trevlig helg med lite body builder bilder från dagen då jag åkte ut Robinson. Hade precis tagit den underbaraste duschen i mitt liv! 1,91 lång, gick från 80 kg till 64 kg". 

Och ja, det låter ju som allt annat än sunt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!