Robinson 2022
Vad hände sen? - Foto: TV4

Efter sveket i Robinson – så är Hanna och Filips relation idag: "Trodde allt var bra..."

Det var under söndagen som den dramatiska finalen av Robinson gick av stapeln. Vinnande ur striden gick Filip Johansson.


Årets säsong av Robinson har minst sagt levererat mycket av allt. Robinson 2022 har levererat drama, grupperingar, glädje, vänskap, pakter, tårar och drömmar som krossades på grund av coronapandemin. 

Pandemin bidrog även till att några av deltagarna tvingades sitta i karantän på en av stränderna utan möjlighet att kunna tävla. Två av dem var Filip Johansson och Hanna Bergwall. Isoleringen gjorde att deltagarna kom varandra väldigt nära och de bestämde sig där och då för att stötta varandra tävlingen igenom. 

Filip Johansson vinner Robinson 2022

Den nervdrypande finalen avgjordes via den ökända plankan och kvar var bara Filip Johansson och Jessica Jonasson

– Ni kommer att köra bäst av tre, berättade Anders Öfvergård

Filip lyckades stå kvar som siste tävlande två gånger på raken och hade därför vunnit Robinson 2022. 

Filip vann Robinson 2022. Bildkälla: TV4

Men tittarna var inte helt nöjda med hur finalen hade gått till. De hade nämligen förväntat sig en sedvanlig hinderbana. Detta var de inte blyga med att uttrycka på sociala medier. 


Kommenterar på Instagram. Bildkälla: robinsonse/Instagram

"Tråkig final. Varför inte en hinderbana med olika uppdrag. Plankan kunde ju varit när det var flera kvar och de tre bästa till final, trist", skrev en användare. 

Några andra ansåg även att Jessica och Filip hade rört sina snören i eldtävlingen innan vilket då gjort att de brast, vilket då betydde att man tagit sig vidare. 

Eldtävlingen. Bildkälla: TV4

"Hur gick eldtävlingen till egentligen. Fick man hjälpa till att ha av snöret med hjälp av pinnarna? Som några gjorde. Borde blivit diskade!!", skrev en tittare. 

Så är relationen mellan Hanna Bergwall och Filip Johansson

En annan deltagare som sannerligen halkade på målsnöret är Hanna Bergwall som klarade hela vägen till en fjärde plats innan det blev dags för henne att lämna efter ett av de sista öråden. Filip var då en av de som valde att rösta på henne. 

Hanna berättade i det avsnittet att hon kände sig väldigt sviken av sin vän. Detta då profilerna lovat varandra lojalitet, någonting som sedan rann ut i sanden. 

Hanna Bergwall. Bildkälla: TV4

– Under karantän kom vi varandra jättenära och vi har sagt att det ska vara vi fram till slutet. Och nu väljer han att tillsammans med de andra rösta ut mig. Jag känner mig jättesviken, sa Hanna då. 

– Jag har hört av andra att Hanna haft planer att rösta ut mig då de vill att en tjej vinner. Det har så klart gjort mig tveksam och osäker, kontrade Filip. 

Men vad hände sen? 

I ett meddelande till Nyheter24 skriver Hanna att hon ska berätta om det hela i sitt nyhetsbrev men erkänner att det hela var jobbigare att se på tv än hon först trott att det skulle vara. 

"Jag behöver ta lite tid att sortera min tankar och känslor angående vår relation. Jag trodde ju att allt var bra men det var mycket jobbigare att återuppleva allt när jag såg det på tv än vad jag trodde det skulle vara", berättar hon. 

"Imorgon kommer mitt nyhetsbrev ut där jag kommer skriva om det här", avslutade hon. 

Hannas nyhetsbrev hittar du här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!