Marcelo Peña avslöjar familjehemligheten under valet: "Min farbror..."

Marcelo Peña har under de kokande valveckorna diskuterat valet med sina följare och varit väldigt öppen med vad han röstar på. Men det många inte visste är att det finns ännu en anledning till varför han röstar som han gör.


Marcelo Peña är realitystjärnan som 2019 skapade Paradise Hotel-historia genom att få hela säsongens kvinnliga deltagare på fall varav en, Erica Lindberg, blev den som stod mittemot honom i finalen. 

Många hakor droppade i marken då Marcelo på 500 000 kronor kastade ned kulan i marken vilket lämnade Lindberg ledsen och lottlös. 

En besviken Erica under finalen. Bildkälla: Viafree
Kulan krossades på 500 000 kronor. Bildkälla: Viafree

Enligt Marcelo hade han haft planen att dela pengarna med Jesper Bengtsson under hela spelets gång och just därför menade han att det inte spelat någon roll vem som stod mitt emot honom. Men några pengar – det fick aldrig Jesper och profilerna är inte vänner idag.

Marcelo fick meddelande av Magdalena Andersson

Idag lever Marcelo det lugna livet tillsammans med flickvännen Emilia Wahlund och dottern Elle. Paret har flyttat flertalet gånger under kort tid men nu valt att stadga sig i Stockholm. 

Peña, som fortfarande är stor på sociala medier, uppdaterar flitigt sina följare om sin vardag och nyligen hade det hänt någonting alldeles speciellt. 

Han hade nämligen fått DM från Sveriges statsminister. 

– Varför hon skrev till mig? Jo, jag antar att hon såg sin chans att slajda in i min DM, kanske är hon ett stort fan av reality eller så kanske hon ser smartheten jag besitter och vill värva mig inom politiken, berättade Marcelo i en intervju med Nyheter24

– Skämt åsido, hon chockade mig och gjorde mig rätt stolt när hon dök upp där bland alla olästa DM:s. 

Därför skrev statsministern till Marcelo Peña

Marcelo Peña fick meddelande av statsministern. Foto: Instagram/amarello

Magdalena Andersson skrev nämligen ett privat meddelande till honom efter att han hade lagt upp ett inlägg på Instagram där han lyfte politiska frågor han brinner för.

– Det hon skrev var att jag la ut ett bra inlägg där jag lyfte fram viktiga saker och att jag skrev bra om "Putinpriserna". Det vill säga att jag sa att folk tror att allt i världen som händer är sossarnas fel, även kriget i Ryssland och att elpriserna stiger.

Han berättade vidare för Nyheter24 att han själv alltid röstat rött av olika anledningar. 

– Jag har ju alltid röstat rött, dels för att Mona Sahlins dotter är min kusin men även för att min pappa och speciellt min farbror kämpat mot orättvisor, detta var en av anledningarna till att de var tvungna att fly från diktaturen i Chile, berättar han. 

Mona Sahlin. Bildkälla: Stella Pictures

Och ja, Mona Sahlin fick dottern Ann-Sofie, född 1978, från sin tidigare relation med Marcelos farbror David Peña, som hon hade träffat på ett SSU-läger. 

På sin Instagram publicerade Peña en bild där han påminner sina följare att de kan rösta på hans nära släkting i valet.

"Röstar ni rött kan ni alltid ge min farbror en röst i samma veva", skriver han. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.