Katrin Zytomierska
Katrin Zytomierska skriver ut ett ärligt inlägg på Instagram. - Foto: katrinzytomierska/Instagram

Katrin Zytomierska drabbad av obotlig sjukdom

Katrin Zytomierska publicerade under veckan en bild där hon berättar för sina följare att hon drabbats av en autoimmun sjukdom.


Katrin Zytomierska, 44, propagerar gärna för ett hälsosamt liv. På sociala medier uppdaterar hon ofta sina följare om sin träning och bjuder på recept där både socker och kolhydrater lyser med sin frånvaro. 

Katrins matmärke Clean Eating har även det blivit en succé och hennes nudlar, knäckebröd, granolas och mycket annat har blivit en storfavorit i många hem.

Katrin Zytomierska. Bildkälla: katrinzytomierska/Instagram

Men trots ett hälsosamt liv kan kroppen ändå drabbas av diverse saker.

Katrin Zytomierska: "Jag har fått vitiligo". 

Under veckan publicerade Katrin ett inlägg där hon berättade att hon drabbats av den autoimmuna sjukdomen vitiligo. 

Vid en autoimmun sjukdom angriper immunsystemet kroppens egna celler. Sjukdomen är obotlig men ofarlig.

Vitiligo börjar med en eller flera centimeterstora vita eller ljusa fläckar, som ofta är runda eller ovala. Fläckarna är ofta väl avgränsade mot huden runt omkring.

Bildkälla: katrinzytomierska/Instagram

Men det krävs mer än så för att sänka Kattens skepp. Hon skrev ut ett inlägg där hon berättar att det hela inte stör hennes sinnesfrid ett dugg. Hon passade även på att ge sina följare en känga. 

"Ni är asjobbiga. Det är vitiligo. Jag har fått diagnos. Jag gjorde alla svampbehandlingar innan jag fick diagnosen. Jag är inte rädd för att det ska sprida sig till mitt ansikte jag hade tyckt att det var coolt. Jag skäms inte över det". 

Härlig inställning!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!