Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt svarar skarpt. - Foto: Stella pictures

Carina Bergfeldt ryter ifrån efter följarnas hårda mamma-kritik

Carina Bergfeldt har många gånger varit med om att bli kritiserad på sociala medier. Men det handlar inte bara om hennes arbete – utan lika ofta om hennes roll som mamma.


Carina Bergfeldt, 42, har blivit ett välkänt ansikte hos hela svenska folket under de senaste åren. I januari 2021 tog hon hela Sverige med storm när premiären för talkshowen "Carina Bergfeldt" hade premiär på SVT. Hon har hyllats av både tittare och SVT för sin insats. 

Carina var även en av de första journalister som anlände till Utøya efter att Anders Behring Breivik sköt ihjäl 69 ungdomar år 2011. Någonting hon berättat för evigt kommer att prägla hennes liv.

Förutom arbetet som journalist och programledare så delar Carina dagligen med sig av sitt liv på Instagram. Där delar hon med sig av allt från historier om hennes resor som journalist till vardagslivet som småbarnsmamma. 

Men man kan gott säga att hon både möter ris och ros för sina inlägg. 

För drygt ett år sedan delade Carina en bild på sonen Hamilton som åker pulka. Det faktum att han inte hade några vantar fick följarna att se rött. Detta tog hon med en klackspark och svarade ironiskt att hon "inte tror på vantar". 

Men det är långt ifrån all kritik hon möter runt sin roll som mamma.

Denna gång anser hennes följare nämligen att hon missar en stor del av sonens uppväxt på grund av hennes jobb. 

"Varför så långt uppehåll? Jobbet är aldrig värt sånna uppoffringar", skrev en följare. 

Carina svarade då skarpt: 

"En del har åsikter över att jag lämnar Hamilton och jag fortsätter envetet hävda att en man aldrig fått samma kommentarer. Dansken är borta ca 35-40% av Hamiltons liv på grund av familjer i två länder och jobb som korrespondent, han har aldrig någonsin fått höra det jag får höra. Han är till exempel borta nu, och jobbar med valet. Det går utmärkt, ingen säger något". 

"Har jag fel så har han i alla fall ett terapikonto där jag redan satt undan pengar som ska täcka typ 20 besök där han kan prata om sin svåra barndom. Har jag rätt får han göra något annat för pengarna".

I kommentarsfältet möter hon nu stöttning från andra mammor som håller med henne.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!