Måndag 26 Sep
Stockholm

Suzanne Reuters förmögenhet – lyxlön och miljontillgångar i bolaget

Suzanne Reuter är en svensk skådespelare, aktuell som "Ica-Stina" i Icas reklamserie på tv
Suzanne Reuter är en svensk skådespelare, aktuell som "Ica-Stina" i Icas reklamserie på tv. Foto: Claudio Bresciani/TT/Ica

Suzanne Reuter är gammal i gemet, och det märks helt klart på hennes ekonomiska situation. Nyheter24 har samlat allt du vill veta om hennes lyxiga lön, överskott av kapital och bolagstillgångar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Suzanne Reuter, 70, är en av Sveriges absolut folkkäraste skådespelerskor, vars karriär fick sitt stora genombrott i komediserien "Skyll inte på mig" 1978. Sin första filmroll fick hon i "Lyckans ost" 1983, och det var bara början på en lång och framgångsrik karriär. 

Suzanne Reuter: Partner, barn och familj

Mellan åren 1983 och 2000 var Suzanne Reuter sambo med skådespelare och regissören Tomas Pontén. Han avled 2015 efter en tids sjukdom, 69 år gammal.

Tillsammans fick de tre söner ihop – SimonJoakim och Lukas. Den sistnämnda avled 2018, och ligger begravd tillsammans med fadern.

Om Suzanna Reuter har någon ny partner förblir osagt, hon är nämligen väldigt noga med att hålla sitt kärleksliv borta från offentlighetens ljus.

Just nu bor hon på Ekerö utanför Stockholm tillsammans med sin syster Annika Reuter, 58, enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av.

Suzanne Reuters förmögenhet – så hög lön plockar hon ut

En lång karriär framför kameror och publik har resulterat i en riktigt trevlig ekonomisk situation för Suzanne Reuter.

Under taxeringsåret 2021 hade hon en inkomst av tjänst på 754 083 kronor, en inkomst av kapital på 329 187 kronor och överskott av kapital på hela 1 477 688 kronor. 

Suzanne Reuter är även styrelseordförande i sitt eget aktiebolag, som registrerades 1998. Enligt verksamhetsbeskrivningen på Alla Bolag sysslar företaget med "producerande verksamhet, konsultverksamhet, förlagsverksamhet, artistverksamhet, kompositörsverksamhet, textverksamhet, arrangörsverksamhet och handelsrörelse inom marknadsföring, PR, reklam, konst, bok, film, video, radio, TV, grammofon, musik, nöjes- och teaterbranschen samt idka därmed förenlig verksamhet". Hon har mycket på sitt bord den där Reuter, med andra ord!

Under 2021 omsatte bolaget drygt 1,7 miljoner kronor, och det har strax under 2 miljoner i tillgångar. 

Vad tjänar Suzanne Reuter på Ica-reklamerna?

I början av 2021 stod det klart att Suzanne Reuter och Björn Kjellman skulle axla rollerna som Ica-ägare i livsmedelskedjans älskade reklamserie. De spelar ett syskonpar som inte alltid kommer helt överens, och har tagits emot väl av publiken.

Men hur mycket Suzanne Reuter tjänar på reklaminspelningarna, det är fortfarande okänt – de intäkterna har nämligen inte registrerats i hennes bolag ännu. Men när hon fick frågan om att medverka ska hon ha sagt sa utan tvivel.

–  Det passar mig som fyller 69 år. Det här blir perfekt för mig just nu. Dessutom kan man tjäna pengar, som alltid är bra att ha när man blir äldre. När man ska in i pensionsåldern, har Reuter sagt i ”P4 Extra”, enligt Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.