Sophie Elise
Sophie Elise berättar att hon i risk för att mista samarbetespartners inte valt att berätta att hon lagt in sig på rehab. - Foto: sophieelise/Instagram

Sophie Elise, 27 bryter tystnaden om missbruket: "Ärligaste jag berättat..."

Den norska influencern Sophie Elise berättar i ett känslosamt inlägg att hon spenderat den senaste månaden på rehab. "Blev beroende...".


Sophie Elise, 27, är en norsk influenser, modell, sångerska och författare som kommit att bli ett stort namn i både Norge och Sverige. Hon har många strängar på sin lyra och har under årens gång både hunnit släppa sitt eget skönhetsmärke "Glöd", skrivit böcker samt fått sitt eget program "Sophie Elises verden". 

Hon har även varit med i Farmen VIP Norge och varit programledare för andra program. 

Men som vi alla vet finns det alltid en baksida av den guldglittrande kändisfasaden. 

Sophie Elise: "Kunde inte sluta..."

I ett känslosamt inlägg berättar nu Sophie Elise att hon spenderat de senaste fem månaderna på rehab. Hon har under årens gång blivit beroende av lugnande tabletter som hon fått utskrivet av läkare. Slutligen valde hon att lägga in sig själv. 

"Den här texten är den mest personliga jag har delat på säkert flera år. Men, de senaste fem veckorna har jag varit inlagd på rehab. Jag har länge varit beroende av lugnande piller som jag fått av läkaren och tillslut gick jag på så stora doser att det inte gick att sluta på egen hand - det hade faktiskt varit livsfarligt. 

En del av mig har varit rädd att människor/samarbetspartners ska ta avstånd för att jag är "den som gick på rehab". Det krävs all kraft jag har för att snarare se mig själv som modig, att jag valde att agera.

Jag gjorde det frivilligt, men det var fortfarande något av det läskigaste jag någonsin gjort. 

Det har varit tufft fysiskt med abstinens, och ännu tuffare psykiskt. Och nu står jag här, på andra sidan och "frisk". Jag har använt medicin för att lindra allt som har gjort ont, nu är det dags att ta itu med det helt själv", skriver hon i inlägget. 

I kommentarsfältet peppras nu Sophie Elise av kärlek från både kändisar och andra följare som berättar hon är modig som delar med sig och på det sättet kan hjälpa andra. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!