Robinson-Anna om att inte vika ut sig

Känner sig annorlunda.


Det pratas vilt om den nya svenska drömkvinnan. Den 22-åriga Robinsondeltagaren Anna Lundh från Dalarna är utan tvekan en av de populäraste deltagarna i årets Robinson.

Anna har medverkat i bikinireportage men vägrar att ställa upp på lättklädda bilder i Slitz. Självklart kan man undra varför. Nyheter24 pratade med Anna om hennes syn på lättklädda bilder, att hon blivit en förebild för många unga och att hon är svenskarnas nya drömkvinna. Tjejer vill vara henne och killar vill ha henne.

När tidningen Slitz ringde upp den nyblivna Robinson-stjärnan för att meddela henne att de utnämnt henne till en av Sveriges 100 sexigaste kvinnor frågade de om hon ville medverka i tidningen. Hon svarade ja - till en början. När de sedan ville ta lättklädda bilder på henne så sa hon ifrån.

Varför ville du inte ställa upp i Slitz?

– Jag ställer gärna upp i Slitz men inte med lättklädda bilder där man ska puta med munnen i lättklädda trosor.

Du har ju ställt upp på lättklädda bikinibilder i andra tidningar, vad är skillnaden?

–Det är helt olika tidningar. Slitz är en herrtidning. Jag vill inte vika ut mig i den formen. Om jag ställer upp i ett bikinireportage i tjejtidningar så har de helt andra läsare. Det beror på vad det är för syfte med bilderna. I Slitz är det mer att man ska puta med läpparna.

Hur tror du att ditt val påverkar ditt kändisskap?

– Jag vill kunna stå för det jag gör eftersom de som ser upp till mig är i 10 - 20 årsåldern. Jag har jättestor påverkan på deras liv. Döttrarnas mammor brukar maila mig och säga att det är bra att jag inte ställer upp på sådana bilder.

Robinsondeltagaren Angela skriver i sin blogg att hon respekterar din åsikt om utviket "fast du är så ung". Tror du att du hade fattat ett annat beslut om du hade varit äldre?

– Nej, sådana bilder finns alltid kvar och jag får inte ut något av att ställa upp på det. Om andra inte har blivit tillfrågade fastän de vill så är det okej för mig. Det beror helt på vilken publik man vill nå.

Det är ju rätt populärt att vika ut sig i samband med att man är nybliven kändis. Vad tycker du om det?

– Jag vet ju att det är populärt att gå på kändisfester och vika ut sig i tidningar men jag känner mig lite annorlunda än andra kändistjejer. Jag vill visa att man lika gärna kan åka raggarbil och lyssna på Eddie Meduza och Lars-Kristerz.

Varför är du så noga med att gå ut med att bilderna på dig i bikini inte är retuscherade?

–Det är snyggt att vara retuscherad men det ger ungdomar en fel bild och dåligt självförtoende.

Har du medvetet valt att föregå med gott exempel för att bli en bra förebild för ungdomar?

– Det är inte uppstyrt på något sätt men jag vill gärna lyfta fram det sunda idealet. Många ungdomar har mig som en stor förebild. Om jag lägger ut ett inlägg på bloggen om att jag har ätit gröt så får jag mail nästa dag där man undrar hur man ska börja tycka om gröt.

Du ska föreläsa inför skolungdomar, vad kommer det att handla om?

– Det kommer att bli mycket hälsofrågor parallellt med Robinson. Om man ser på Valpen (Erik Rydberg) till exempel. Innan han kom till Robinson så åt han bara pan-pizza och drack cola. Och se hur det gick för honom. Jag försöka att få ungdomar att bli mer hälsosamma, avslutar Anna för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

1 timme sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

1 timme sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

1 timme sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

1 timme sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

1 timme sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.