Elin Kjos
Elin Kjos åker till Tyskland. - Foto: elin.kjos

Elin Kjos åker till Tyskland för ny behandling

Träningsprofilen och poddaren Elin Kjos, 34, har nu gjort valet att åka till Tyskland för behandling. Detta berättar hon om i podden "Systrarna Kjos".


Elin Kjos, 34, är träningsprofilen, skribenten och poddaren som ägnat stor del av sin karriär på att peppa människor med deras träning. Elin har i skrivande stund över 192 000 följare på sin Instagram där hon motiverar och uppmuntrar folk till ett mer aktivt liv. 

Men de senaste två åren har Elin blivit någonting utav en ledstjärna för många människor där ute på ett sätt som sträcker sig längre än bara träning. 

2020 diagnostiserades Elin med obotlig lungcancer. En utmaning hon fortfarande befinner sig i men öppet pratar och berättar om på ett sätt som varit banbrytande. 

Kjos medverkade i en studie på Nya Karolinska som de nu valt att avsluta då den inte givit de resultat som önskades. Detta berättar hon om i podden "Systrarna Kjos" som hon driver tillsammans med sin syster Ida Kjos. 

– Man vet ju inte åt vilket håll det hade gått åt om jag inte hade varit med i studien. Men nu är det dags att avsluta den och testa någonting annat, så det bär av till Tyskland där jag ska testa en alternativ behandling, berättar Elin. 

På Instagram har följarna kunnat se att hon i skrivande stund anlänt till platsen där hon kommer att befinna sig den närmsta tiden.

I kommentarsfältet haglar kärleken och peppen från hennes följare som under hela utmaningen stått stadiga bakom henne med kärlek och hyllningar.  

Läs allt om Elin Kjos här: Familjen, cancerdiagnosen, podden och systern Ida Kjos

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!