"De var nakna och rökte weed"
"De var nakna och rökte weed" - Foto: TV4

Robinson-deltagarna skulle få hjälp med ormarna – då dök, nakna, fulla män upp

Christina Nordback tvingades att lämna Robinson 2021 efter att majoriteten av lägret drabbats av covid-19. I år är hon tillbaka för att ta revansch, men det hela gick inte direkt som hon tänkt sig.


Det var i förra årets säsong av Robinson som Christina Nordback, 25, dök upp som ny utmanare i programmet. Men hennes äventyr blev inte långt då alla utom två personer i lag syd blev smittade med covid-19. 

Allt började med att Christina, Isabella Resmark, och Per Grape testade positivt. De fick därför avbryta sin Robinson-medverkan, och resterande lagmedlemmar sattes i karantän. Sedan fick även Sandra Cucarano reda på att hon smittats och även hon fick lämna ön. 

Foto: TV4

Robinson-deltagarnas intima stund på sjukhuset

För Isabella och Christina blev sjukhusvistelsen i Dominikanska Republiken allt annat än enkel, och de misstänkte att sjukhuset var ordentligt underbemannat. Till slut "ballade det ur", som Isabella beskrivit det i en intervju med Hänt.

Det blev många ledsna miner efter att Isabella Resmark skickades hem. Bildkälla: TV4

– Det ballade ur. Vi blev galna för vi var inlåsta. Jag måste nog hålla lite på det. Vi försökte roa oss så gott vi kunde. Åh gud, jag kan inte säga det.

– Alltså såhär, jag och Bella har en väldigt speciell relation. Absolut, jag har kysst Bella. Bella är en utav mina närmsta människor i livet. Jag tycker hon är fantastisk och vi är så bra vänner, berättade Christina i samma intervju med Hänt.

Robinson-Christina: "Nakna, män dök upp"

I år har tjejerna fått en andra chans och har därför placerats i "Gränslandet". Någonting som inte alltid visas är de stora problemen som deltagarna på öarna har med vilda djur, bland annat råttor och ormar. Detta gjorde att produktionen, efter krav av tjejerna, fick ta hjälp av folk som skulle komma dit och flytta ormarna. 

Men situationen gick inte som väntat. 

Bild från Gränslandet. Bildkälla: TV4

– Plötsligt kommer det en fiskebåt till vår strand mitt i natten. Ur den hoppar det ut två nakna män. En dricker öl och den andra börjar röka weed på stranden. Det visar sig att de här männen är våra snakehunters, berättar Christina i en intervju med Aftonbladet.

– Samtidigt har vi ropat till oss läkaren och lyser i tältet, och då ser vi att det är ormar i lägret. De ligger precis vid fötterna på några av deltagarna som inte vågar röra på sig. Så ormjägarna lunkar över, fulla och höga, slår ihjäl ormarna och går därifrån, fortsätter hon. 

Gustav Carlsson, exekutiv producent för”Robinson”, skriver i ett mail till Aftonbladet:

”Det är mycket djur i kommande säsong av ’Robinson’ eftersom vi spelat in programmet mitt i den Malaysiska vildmarken. I vissa fall tog vi hjälp av personer från området för att flytta en del djur till en bättre plats, men att de skulle ha varit nakna har vi inga tidigare uppgifter om”, avslutar han. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!