Lasse Hallström är gift med Lena Olin.
Lasse Hallström är gift med Lena Olin. - Foto: Jonas Ekström/Fredrik Sandberg/TT

Lasse Hallström: Privatlivet, filmen "Hilma" och dottern Tora

Lasse Hallström är en av Sveriges mest framgångsrika regissörer och aktuell med filmen om Hilma af Klint – där både frun Lena Olin och dottern Tora Hellström spelar den kända konstnären. Nyheter24 har samlat allt du vill vet om Hollywoodsvensken.


Regissören Lasse Hallström är en riktig höjdare inom både svensk och amerikansk film och har en filmografi att vara stolt över. För ingen har väl missat höjdare som "Mitt liv som hund", "Ciderhusreglerna" eller "Gilbert Grape"? 

Lasse Hallström gör ny film om Hilma af Klint

Under 2022 är det dags för en ny film från Lasse Hallström – om konstnären Hilma af Klint. I filmen spelar hans fru Lena Olin Hilma af Klint på äldre dagar, och dottern Tora Hallström konstnären som ung. 

Regissören har beskrivit filmen Hilma som ett drömprojekt, och den går upp på svenska biografer den 19 oktober. 

– Jag har träffat medium, speciellt ett svenskt medium som heter Benny Rosenqvist som har berättat vad Hilma tycker och tänker, har Lasse Hallström sagt i en intervju om filmen Hilma tidigare.

Lasse Hallströms familj: Frun Lena Olin och barn

Lasse Hallström är sedan 1994 gift med frun Lena Olin och tillsammans har de ett barn, dottern Tora. Från sitt tidigare äktenskap med Malou Hallström har han sonen Jonas Hallström.

Lena Olin, har varit skådespelare hela sitt liv, och fick sitt genombrott i Sverige med Ingmar Bergmans film Efter repitioner. Efter flytten till USA 1994, har karriären fortsatt och Olin är kanske mest känd för sin roll i spionserien Alias. 

Hon var tidigare i en relation med Örjan Ramberg och tillsammans fick de sonen Auguste Rahmberg.

Lena Olin och dotter Tora Hallström spelar huvudrollerna i Lasse Hallströms film om konstnären Hilma af Klint. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vem är Lasse Hallströms dotter Tora Hallström?

Tora Hallström är född 1995 och uppvuxen i USA. Hon har gått på college och arbetat inom finans, men har även varit med i några av pappa Lasse Hallströms filmer. 

Debuten skedde 2013 i "Hachiko – en vän för livet", och nu är det dags igen i filmen om Hilma af Klint.

— Hon höll på med finans och höll på att ta livet av sig genom att jobba från åtta på morgonen till tre på morgonen Goldman Sachs i New York. Så jag pumpade på med förslaget att hon skulle syssla med något roligare och mer kreativt och det här är en del av det, har Lasse Hallström tidigare sagt om dotterns roll.

Var bor Lasse Hallström?

Tillsammans med frun Lena Olin bor Lasse Hallström i Bedford, som är en närförort till New York. Paret flyttade till USA 1994.

Men det är inte bara Amerika som gäller, paret har även ett hus i Waxholm utanför Stockholm. 

Hur stor är Lena Olins och Lasse Hallströms förmögenhet?

Enligt den amerikanska sajten Celebrity Net Worth är Lena Olin god för fem miljoner dollar, vilket motsvarar över 11 miljoner svenska kronor. 

Hur stor förmögenhet Lasse Hallström skramlat ihop under sin mer än 50 år långa karriär är inte känt.  

Då har "Hilma" premiär – och här är alla skådespelare som är med i Lasse Hallströms nya film

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!