Peter Haber, 69, är en av Sveriges mest älskade skådespelare.
Peter Haber, 69, är en av Sveriges mest älskade skådespelare. - Foto: Christine Olsson/TT

Allt om Peter Haber: Sambon, lönen och rädslan för att bli sjuk

Peter Haber, 69, är en av Sveriges mest uppskattade skådespelare. Men vem är hans sambo Lena T. Hansson, har han några barn och hur ser hans lön ut efter succéroller såsom Martin Beck och pappa Rudolf? Nyheter24 reder ut allt om Peter Haber.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Peter Haber, 69, har varit aktiv inom film- och tv-branschen i flera decennier och har blivit en av Sveriges mest hyllade skådespelare.

Peter Haber spelade pappa Rudolf i Sune

En av Peter Habers allra mest kända roller är pappa Rudolf i SVT:s julkalender "Sunes jul" som sändes under vintern 1991. 

Senare axlade han rollen som pappa Rudolf i den uppföljande filmen "Sunes sommar" som hade premiär 1993, vilket ledde till att han blev nominerad till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll. 

Peter Haber spelade pappa Rudolf i julkalendern och långfilmen om Sune. Foto: Stella Pictures

Hur många Beck-filmer har Peter Haber gjort?

Året var 1997 när Peter Haber tog sig an rollen som poliskommissarie Martin Beck i Beck-filmerna och det har blivit en långlivad historia. I skrivande stund har Haber medverkat i närmare 50 Beck-filmer.

Läs 7 oförglömliga citat från Mikael Persbrandts Beck-karaktär Gunvald Larsson här.

Peter Habers lön – så mycket pengar tjänar han

Peter Habers gedigna karriär och arbete har minst sagt gett utdelning på den ekonomiska fronten. Är du nyfiken på hur mycket pengar han har? Här kan du läsa om Peter Habers lön och pengar.

Har Peter Haber fru?

Vid sidan om karriären lever Peter Haber med sin sambo Lena T. Hansson som även hon är skådespelare. Hon har bland annat varit med i filmen "Jönssonligan och den svarta diamanten" från 1992 och tv-serien "Fröken Frimans krig" som sändes mellan 2013 och 2017. 

Peter Haber spelade mot sin sambo Lena T. Hansson i "Beck – Öga för öga" år 1998.

Peter Haber med sin kärlek Lena T. Hansson. Foto: Stella Pictures

Peter Habers barn: Dottern Nina och sonen Viktor

Peter Haber har två barn: dottern Nina Haber, född 1985, som han fick med sin dåvarande sambo Anne-Li Norberg och sonen Viktor Haber, född 1995, som han har med Lena T. Hansson.

Peter Haber och sonen Viktor år 2010. Foto: Stella Pictures

Peter Haber: "Inbillar mig att jag är sjuk"

Peter Habers föräldrar dog tidigt och detta har, enligt skådespelaren själv, gjort att han utvecklat en hypokondri. 

– Jag inbillar mig alltid att jag ska bli sjuk. Därför är det bra att bli sjuk på riktigt ibland så man lär sig känna skillnaden. Min omgivning måste ju slå dövörat till när jag kommer in i sådana perioder. Vi flög från Spanien, Lena och jag, när jag fick så fruktansvärt ont i ena örat. Varpå jag naturligtvis beklagade mig för henne. Och det är självklart att hon säger: ”Ja, ja Peter", har han tidigare sagt till Aftonbladet.

– Den gången visade det sig att jag hade en kraftig öroninflammation men det var ju självklart att hon inte trodde på mig när jag beklagade mig. Det blir så när man alltid inbillar sig sjukdomar.