Valentino Demina
"Man är hungrig hela tiden" - Foto: TV4

Chockerande sanningen om maten i Robinson 2022: "Glömde..."

Att deltagarna i Robinson får lite mat är allmänt känt – men hur lite mat var det egentligen i år?


Att medverka i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Sandloppor, växlande väder, fukt och dålig sömn är någonting som tillhör vardagen. Och utöver att tävla mot varandra tävlar deltagarna dagligen mot den värsta fienden av dem alla – hungern. 

Produktionen har berättat att många deltagare innan äventyret varit mentalt inställda på att det kommer att vara lite mat – men inte hur lite. 

Gänget i Robinson 2022. Bildkälla: TV4

Tidigare deltagare har vittnat om att det ofta är flera personer som varje år överväger att åka hem då hungern blir nästintill outhärdlig.

– De första tio dagarna fick hela lägret dela på en kokosnöt. Det var seriöst fruktansvärt, berättade den tidigare deltagaren Julia Franzén

– Efter att vi fått fiskenät kunde vi dela på en pytteliten bit fisk och en liten bit ananas som Micke (Michael Björklund) fick tillaga då han var kock. Sedan letade vi ju små krabbor och det man kunde hitta som var ätbart. Men ja, ju hungrigare – desto bättre tv. Hade det varit en obebodd ö hade det funnits mer mat. Nu bestämde produktionen hur mycket vi skulle svälta", sa hon då. 

I Robinson 2021 blev det friktion mellan deltagarna då vissa av dem ansåg att killarna skulle få mer. Vid ett tillfälle blev det också pizzabråk.

Anki haffade sig den största pizzabiten. Bildkälla: TV4

Mattias Pettersson var med i Robinson både 2020 och 2022. Den sista gången när han kom hem hade han gått ned hela 16 kilo. 

Mattias har gjort Robinsonresan hela två gånger. Bildkälla: TV4

Sanningen om maten i Robinson 2022

Och kampen mot hungern tycks MINST sagt vara lika hård i år. 

När Nyheter24 pratade med Pelle Lilja ville han inte avslöja allt för mycket, men att deltagarna fick lite mat, det framgick. 

Pelle Lilja. Bildkälla: TV4

– Vi trodde flera gånger att produktionen hade glömt bort oss. 'Har de åkt hem och glömt oss?' tänkte vi. Hungern var påtaglig hela tiden. Och man blir ju rätt gnällig när man blir hungrig vilket kommer att märkas, berättade han. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!