Bathina, 44, och Aje Philipson, 79, skiljer sig efter 18 år tillsammans

Det var under onsdagseftermiddagen som det nådde allmänheten att Aje och Bathina Philipson gemensamt ansökt efter skilsmässa.


Bathina, 44, och Anders ”Aje” Philipson, 79, har lämnat in en gemensam ansökan om skilsmässa till Stockholms tingsrätt. 

Paret träffades första gången i början av 2000-talet då Bathina var 22 år gammal och Aje var 57 år. De har idag tre gemensamma barn. På grund av att barnen är minderåriga begärs det att skilsmässodomen ska meddelas efter betänketid.

– Det är ingen dramatik i detta, vi har gemensamt valt att skilja oss. Det är ett beslut som vuxit fram, säger Bathina i en intervju med Expressen under onsdagen.

– Vi älskar och respekterar varandra och ska göra det så bra som möjligt för vår familj och barnen. Vi fortsätter att hålla ihop så gott som det går, och ser till så att barnen mår bra i det där där, tillägger hon. 

Aje Philipsons förmögenhet

När Anders "Aje" Philipson, 79, föddes var hans pappa Gunnar Philipson, som kallades "bilkungen", i full gång med att driva imperiet Philipsons. Det framgångsrika företaget importerade bilar från USA och det var så familjen Philipson byggde sin förmögenhet initialt. 

Förmögenhet på 130 miljoner kronor

Aje med frun Bathina Philipson. Foto: Jari Kantola/Stella Pictures

Under 2020 hade Aje, enligt Svensk Damtidning, en förmögenhet som uppmättes till svindlande 130 miljoner kronor. Hur mycket som är ärvda pengar är oklart. 

Artikeln uppdateras. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!